Vești pesimiste legate de vaccinul anti-COVID-19. Ce efecte ar putea avea acesta

Dată publicare: 02-07-2020 14:29
Dată actualizare: 02-07-2020 15:24


coronavirus

Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea să nu ofere imunitate completă împotriva bolii, a avertizat Kate Bingham, șefa grupului de operațiuni pentru obținerea unui vaccin din Marea Britanie.

Kate Bingham le-a transmis parlamentarilor că este sigură de faptul că lumea va avea o formă de vaccin contra COVID-19 până la începutul anului 2021, potrivit DailyMail.

Ea s-a arătat însă mai puțin optimistă când a venit vorba de posibilitatea ca vaccinul să protejeze împotriva infectării, ci mai degrabă să diminueze simptomele.

Un vaccin contra COVID-19 este apreciat ca fiind o soluție rapidă la pandemie, care ar putea pune capăt măsurilor de distanțare socială ce s-au implementat în întreaga lume.

Specialiștii spun că vaccinurile contra COVID-19 ar putea fi mai degrabă asemănătoare cu cele care protejează împotriva gripei (fiind redus riscul de a avea simptome severe în cazul în care apare o infecție).

Peste 100 de proiecte de vaccinuri pe plan mondial

 

Există peste 100 de proiecte de vaccinuri anti-COVID-19 pe plan mondial, din care opt au ajuns în faza studiilor clinice, potrivit unor date publicate de London School of Hygiene & Tropical Medicine.

Această reputată şcoală de medicină din Marea Britanie a numărat aproape 120 de proiecte diferite de vaccinuri împotriva maladiei cauzate de coronavirusul SARS-CoV-2, din care 110 se află într-un stadiu de dezvoltare “pre-clinic”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B.


VIDEO PROTVPLUS.RO