Varianta Delta a coronavirusului afectează tot mai mult Europa. ECDC: Răspândirea variantei va ajunge la 90%

Ultima actualizare: 28-06-2021 09:32
variantă Delta Marea Britanie
Shutterstock

Varianta Delta a coronavirusului, identificată pentru prima dată în India, se răspândește rapid în toată Europa.

În timp ce noile cazuri zilnice încă scad pe continent, proporția alcătuită din varianta Delta - despre care Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) spune că este cu 40-60 la sută mai transmisibilă decât varianta Alpha - este în creștere. Unele țări se confruntă din nou de cazuri în creștere, scrie Politico.

Cea mai gravă situație este în Regatul Unit, unde varianta Delta este dominantă deja de mai multe săptămâni, eliminând varianta dominantă anterioară, Alfa, cunoscută și ca varianta britanică în trecut.

Conform datelor autorităților britanice, între 7 și 21 iunie, varianta Delta era responsabilă pentru 95% dintre cazurile pozitive eșantionate în Regatul Unit.

Dintre cei 514 de oameni care au fost internați cu Covid în spital în Anglia în săptămâna dinainte de 21 iunie, 304 erau nevaccinați. Numărul deceselor zilnice a rămas, însă, scăzut, în ciuda creșterii numărului de cazuri.

De asemenea, Delta a devenit dominantă și în Portugalia și Rusia.


La fel în care se transmite, varianta Delta urmează să reprezinte 70% dintre cazurile noi din Europa până la începutul lunii august și 90% până la sfârșitul lui august, conform estimărilor ECDC.


În acest moment, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană încă este dominat de varianta Alfa, dar datele Institutului Robert Koch din Germania arată că proporția cazurilor cu varianta Delta s-a dublat în doar o săptămână.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO