Val de infectări în Franța după deschiderea școlilor. Câți elevi s-au îmbolnăvit de Covid-19

Ultima actualizare: 20-05-2020 11:27
Scoala
Shutterstock

Franța a înregistrat 70 de noi cazuri de Covid-19 în școli, după ce elevii au revenit la ore săptămâna trecută, a anunțat ministrului francez al Educației, potrivit Business Insider.

Școlile și Universitățile din Franța au fost închise încă de pe 17 martie, ca măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus în rândul populației. După două luni de carantină, guvernul a început să ridice din restricții, ceea ce a dus la deschiderea grădinițelor și a școlilor primare.

Potrivit France24, grădinițele au clasele compuse din cel mult 10 elevi, în timp ce școlile trebuie să își împartă elevii în clase de câte 15.

În ciuda acestor măsuri, ministrul Educației Jean-Michel Blanquer a anunțat, luni, la postul de radio RTL, că au fost înregistrate 70 de cazuri de Covid-19 în prima săptămână de la reluarea cursurilor.

„Este inevitabil, astfel de lucruri se vor întâmpla. Aproape toate cazurile (de infectare cu coronavirus, n.r.) au avut loc în afara perimetrului școlilor”, a declarat ministrul.

Blanquer a explicat că numărul de 70 de elevi infectați reprezintă o proporție foarte mică din cei 1,4 milioane de copii care s-au întors la ore, precizând că școlile afectate vor fi închise imediat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO