Vaccinul Pfizer a primit undă verde pentru copiii cu vârste între 5 și 11 ani în SUA

Ultima actualizare: 27-10-2021 14:06

Specialiștii Autorității de Reglementare a Medicamentelor din Statele Unite au dat undă verde vaccinului Pfizer pentru copiii cu vârste între cinci și 11 ani, iar vaccinarea celor mici împotriva Covid ar putea începe chiar de luna viitoare.

Copiii vor primi însă doze cu o concentrație mult mai mică față de serul pentru adulți.

Vaccinul Pfizer a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului, potrivit celor mai recente studii clinice efectuate pe copii cu vârsta cuprinsă între cinci şi 11 ani. Acum,  Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite a aprobat autorizarea de urgență a serului anti Covid pentru cei mici.

Francis Collins, director NIH: ”Nu ar trebui să ignorăm faptul că și copiii se pot îmbolnăvi destul de grav din cauza Covid-19. Din păcate, peste 700 de copii au murit de COVID de când a început această pandemie. Ar fi un pas semnificativ înainte pentru îmbunătățirea situației în țară.”

Dacă și Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor o să recomande administrarea acestui ser, vaccinarea ar putea începe luna viitoare.

Arnold Monto, membru comitet FDA: ”Dacă nu dăm autorizarea, vom refuza dreptul la vaccinare pentru familiile care au o persoană vulnerabilă și care și-au ținut copiii în casă, pentru că sunt îngrijorați că acel membru al familiei se poate infecta sau vom nega acest drept celor care, pur și simplu, vor să-și protejeze copiii de un risc pe care nu-l putem estima.”

Copiilor cu vârste între cinci și 11 ani li se va administra doze cu o treime din concentrația oferită adulților. Cei mici vor fi primi și rapelul, după de 21 de zile, ca și în cazul adulților.

Statele Unite administrează deja serul Pfizer copiilor cu vârsta de peste 12 ani, la fel ca majoritatea țărilor europene, iar această decizie a autorităților americane de a coborî vârsta de vaccinare vizează peste 28 de milioane de copii.

De asemenea, și compania Moderna a anunțat că va solicita autorităților de reglementare aprobarea unui vaccin anti-Covid cu o concentrație redusă, pentru copii între șase și 12 ani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO