Unul dintre suspectii inculpati in cazul asasinarii lui Boris Nemtov a pledat vinovat. Tribunalul a arestat 5 persoane in caz

Dată publicare: 08-03-2015 16:51
Dată actualizare: 11-03-2015 07:11


Unul dintre suspectii inculpati pentru implicare in asasinarea opozantului rus Boris Nemtov, Zaur Dadaiev, a pledat vinovat, a anuntat duminica judecatorul, citat de Sputnik.

"Vinovatia lui Dadaiev este confirmata de marturisirea sa", a afirmat judecatorul, adaugand ca acesta va ramane in stare de arest pana la 28 aprilie.

Decizia privind arestarea lui Dadaiev, care poate fi atacata in apel in termen de trei zile, a fost motivata de teama ca acesta ar putea fugi, ameninta martorii sau distruge dovezi.

Comitetul rus de Ancheta a cerut duminica arestarea a cinci persoane suspectate de implicare in asasinarea lui Nemtov. Insa purtatoarea de cuvant a tribunalului Basmannii din Moscova, Anna Fadeieva, a anuntat ulterior ca doi dintre suspecti au fost inculpati oficial.

"Trei (indivizi) raman la statutul de suspecti", a declarat Fadeieva pentru RIA Novosti. Ea a precizat ca Zaur Dadaiev si Anzor Gubasev, a caror retinere a fost anuntata sambata, au fost pusi oficial sub acuzare.

Autoritatile ruse au anuntat sambata retinerea a patru suspecti, iar purtatorul de cuvant al Comitetului de ancheta, Vladimir Markin, a informat duminica despre retinerea unei a cincea persoane.

Suspectii retinuti sambata sunt "Zaur Dadaiev, care este comandantul adjunct al unei unitati a batalionului Sever din Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Cecene, si un alt barbat care se afla cu el in masina in acel moment. Anzor Gubasev, care lucra la o companie privata de securitate din Moscova si fratele sau mai mic au fost de asemenea retinuti", a declarat secretarul Consiliului de Securitate din republica rusa Ingusetia, Albert Barahoiev, pentru RIA Novosti.

Zaur Dadaiev, care lucreaza in politia din Cecenia de zece ani, si Anzor Gubasev locuiesc in capitala cecena Groznii, dar au fost retinuti in republica rusa Ingusetia, a declarat Barahoiev pentru agentia TASS. El a precizat ca Dadaiev a fost arestat in orasul Magas, iar Gubasev a fost arestat in timp ce se deplasa cu un autovehicul din orasul Malgobek spre satul Voznesenovskaia, unde locuieste mama sa.

Dupa anuntul arestarii lui Dadaiev si Gubasev, purtatorul de cuvant al Comitetului rus de ancheta Vladimir Markin a declarat ca suspectii "retinuti sunt implicati in planuirea si executarea crimei".

Boris Nemtov, in varsta de 55 de ani, unul dintre cei mai vehementi critici ai presedintelui rus Vladimir Putin, a fost impuscat mortal pe 27 februarie, in timp ce se plimba pe un pod din apropierea Kremlinului cu prietena sa, fotomodelul ucrainean Anna Duritkaia, in varsta de 23 de ani.

Tribunalul a dispus arestarea celor cinci suspecti in cazul asasinarii lui Boris Nemtov

Tribunalul Basmannii din Moscova a dispus duminica arestarea celor cinci suspecti acuzati de implicare in asasinarea politicianului rus de opozitie Boris Nemtov, relateaza agentia RIA Novosti, citata de portalul Sputnik. Judecatorul a decis ca Ramzan Bahaiev, Tamerlan Eskerhanov, Sagit Gubasev, Anzor Gubasev si Zaur Dadaiev sa fie plasati in arest. Singurul care a pledat vinovat este Zaur Dadaiev. Eskerhanov a declarat in fata instantei ca nu este implicat in asasinarea lui Boris Nemtov, precizand ca are alibi. Eskerhanov, Bahaiev si fratii Sagit si Anzor Gubasev au pledat nevinovat. Anchetatorii au afirmat insa ca declaratiile martorilor si alte dovezi arata implicarea lor in aceasta crima.

Anchetatorii au cerut arestarea celor cinci suspecti, pe motiv ca s-ar putea sustrage de la ancheta cu ajutorul unor eventuali complici neidentificati. Avocata apararii a declarat pentru RIA Novosti ca va face apel impotriva deciziei tribunalului.

Tags: boris nemtov,


VIDEO PROTVPLUS.RO