Una dintre fondatoarele Pussy Riot a reușit să fugă din Rusia îmbrăcată în curier. FOTO

Ultima actualizare: 11-05-2022 13:43
maria aliokina
Imago

Maria Aliokina, activistă politică și membră a trupei ruse Pussy Riot, a fugit din Moscova deghizată în curier după ce l-a criticat pe liderul de la Kremlin.

Vezi aici ultimele informații despre Războiul din Ucraina | LIVE UPDATE

 

Maria Aliokina, în vârstă de 33 de ani, și colegele ei de trupă au intrat pentru prima dată în atenția autorităților ruse după ce au organizat un protest împotriva președintelui Vladimir Putin în 2012.

În ciuda faptului că au fost condamnate la doi ani de închisoare pentru protestele lor împotriva regimului Putin, grupul a continuat să-l conteste pe liderul de la Kremlin, Aliokina rămânând hotărâtă să lupte contra președintelui rus.

În aprilie, autoritățile ruse au plasat-o pe Maria Alyokhina în arest la domiciliu, în timp ce încercau să-i oprească pe cei care se opuneau invaziei lor în Ucraina în întreaga țară.

Apoi i s-a ordonat să petreacă 21 de zile într-o colonie penală.

Cu toate acestea, liderul trupei a reușit să scape de poliția moscovită deghizându-se în curier, relatează The New York Times, citată de Sky News.

Ea a reușit apoi să treacă în Lituania după ce a cerut ajutorul unui artist din Islanda care i-a asigurat documentele de călătorie.

Comparându-și povestea cu un "roman de spionaj", Aliokina a declarat pentru New York Times: "Am fost fericită că am reușit, pentru că a fost un mare și imprevizibil sărut la adresa autorităților ruse. Încă nu înțeleg pe deplin ce am făcut”.

"Nu cred că Rusia mai are dreptul să existe. Chiar și înainte, existau întrebări despre cum este unită, prin ce valori este unită și încotro se îndreaptă. Dar acum nu cred că mai este o întrebare”, a adăugat membra trupei Pussy Riot.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO