Una dintre atracțiile turistice ale Londrei și-a deschis din nou porțile. Este cel mai vechi parc de acest gen din lume

Ultima actualizare: 15-08-2020 19:49
Una dintre atracțiile turistice ale Londrei și-a deschis din nou porțile
Pro TV

După luni întregi de carantină, britanicii se pot distra din nou în natură, în mijlocul unui orăşel tipic englezesc, în miniatură.

Cel mai vechi mini-oraş din lume şi-a deschis din nou porţile în apropiere de Londra, iar turiştii trebuie să respecte regulile de siguranţă sanitară.

Orăşelul în miniatură Bekonscot a fost construit în 1929 şi este cel mai vechi parc de acest gen atât din Marea Britanie, cât şi din lume. În cei peste 91 de ani de existenţă, lumea din jurul lui s-a schimbat, dar aici a rămas o bucăţică autentică din Anglia anilor '30.

Brian Newman-Smith, managing director: " Bekonscot a rămas deschis în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acum, cu COVID, am fost închişi timp de trei luni şi a fost singura dată în istoria orăşelului când ne-am închis porţile."

Britanicii au ridicat carantina în iunie şi, treptat, parcul de amuzament a început să fie din nou animat. Dacă personajele de pe străzile în miniatură nu trebuie să poarte mască de protecţie, turiştii care vin în vizită trebuie să respecte regula distanţării fizice. Printre cei care l-au analizat de-a lungul vremii au fost şi membrii coroanei britanice

Brian Newman-Smith, managing director: "Majestatea Sa regina Elisabeta a II-a a venit de trei ori pe aici, una din dăţi a fost ziua dinainte să împlinească 8 ani. Avem şi poze cu Regina Mary şi cele două prinţese şi ne-ar plăcea ca regina să ne viziteze iarăşi. Încercăm să o convingem, aş muri un om fericit dacă am reuşi."

În prezent, au voie să intre doar aproximativ 700 de oameni într-o singură zi, pentru a putea fi respectate regulile sanitare. Pentru cei care trec pragul, însă, ocazia de a se relaxa e mult mai importantă.

Vizitator: "În vremuri ca astea, când oamenii sunt nesiguri şi stresaţi, să faci ceva ce ai mai făcut şi ţi-a adus fericire... să faci din nou lucrurile astea înseamnă să îţi aminteşti cu plăcere de vremurile dinainte. Azi sunt bine, m-am relaxat."

Vizitator: "Am vrut să mai ies din casă şi să văd lucruri în aer liber, pentru că ăsta e singurul lucru de făcut în acest moment, dar e perfect. Probabil aş fi mers şi undeva înăuntru, sau la un parc de distracţii... dar, pentru că eram în apropiere, e perfect."

E adevărat, cei mai mulţi vizitatori sunt localnici care până de curând nici nu aveau habar ce bijuterie în miniatură se află în apropiere. Pandemia a schimbat, însă, felul de-a fi al multora şi le-a deschis apetitul de a încerca lucruri noi şi diferite, pe care nu le-ar fi făcut înainte de coronavirus.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO