Un violator din Elveția imploră să fie eutanasiat din cauza problemelor de sănătate


Ultimul update: Luni 06 Ianuarie 2020 23:16
Data publicarii: Luni 06 Ianuarie 2020 22:44
Categorie: Stiri externe
Peter

Un violator din Elveția, condamnat la închisoare pe viață, imploră autoritățile să fie eutanasiat pentru că are grave probleme de sănătate.

Bărbatul, în vârstă de 69 de ani, condamnat pentru agresiune sexuală și viol împotriva mai multor fete și femei cu vârste cuprinse între 10 și 56 de ani, susține că suferă de afecțiuni renale și cardiace grave și că vrea să îi fie curmată suferința.

Peter Vogt este închis pe viață la închisoarea Bostadel din nordul Elveției, deoarece este considerat încă periculos, relatează DailyMail.

În 2004, alegătorii elvețieni au aprobat o inițiativă legislativă care permite reținerea nedeterminată a persoanelor cu delincvențe sexuale consacrate, care prezintă un risc public.

Astfel, autoritățile au stabilit în repetate rânduri că Vogt rămâne o amenințare în ciuda anilor de tratament.

„Ar fi mai bine să fii mort decât să fii lăsat să vegetezi în spatele acestor ziduri”, a spus el.

În iulie 2018, Vogt a contactat Exit Switzerland, o organizație care susține sinuciderea asistată în condiții specifice. El susține că ar trebui să poată beneficia de legile sinuciderii asistate din Elveția.

Legislația elvețiană permite, în general, sinuciderea asistată dacă persoana comite singură actul letal, ceea ce înseamnă că medicii nu pot administra injecții mortale.

Vogt a insistat că dorește să moară din cauza deteriorării „insuportabile” a calității vieții sale, împreună cu faptul că nu-și mai poate vedea mama grav bolnavă, care locuiește în Austria.

El a declarat pentru ziarul Blick că vrea să își curme viața pe 13 august, la 70 de ani de naștere.

Celine Ehrwein, profesoară de etică la Universitatea Heig-VD, a declarat pentru radiodifuzorul public RTS că lipsirea unei persoane care suferă de dreptul de a muri ar putea fi considerată „o formă de tortură”.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33