Un bărbat a plătit o sumă foarte mare de bani ca să ucidă un animal foarte rar

Ultima actualizare: 13-02-2019 15:02
markhor, capra de munte din Pakistan
iStock

Un vânător de trofee a plătit 110.000 de dolari ca să ucidă o specie foarte rară de capră din Pakistan.

Potrivit Washington Post, ghidul său, Tabarak Ullah, a făcut publică fotografia cu animalul mort, fapt care a provocat furia iubitorilor de animale.

Fotografia, publicată săptămâna trecută în ziarele pakistaneze, arată un exemplar foarte frumos al unei capre de munte, care are coarne uriașe simetrice, căzută pe o piatră și înconjurată de vârfurile înzăpezite ale unor munți. Lângă animal stă un bărbat îngenunchiat, care zâmbește.

Animalul face parte din specia foarte rară ”astore markhor”, iar în descrierea imaginii se arată că vânătorul a plătit 110.000 de dolari pentru a-l ucide în nordul Pakistanului, în regiunea munților din Gilgit-Baltistan.

A fost o lovitură ușoară și de aproape. Sunt mulțumit să iau acest trofeu”, spune vănătorul, identificat ca fiind Bryan Kinsel Harlan.

Nu se știe exact din ce oraș provine, însă ghidul său pakistanez susține că ar fi din Texas. Jurnaliștii de la Washington Post au încercat să-l contacteze, dar nu au reușit să dea de el.

Pe rețelele de socializare, oamenii și-au exprimat nemulțumirile și indignările. Unii s-au întrebat de ce nu există lege care să interzică vânarea markhor-ului (capra falconeri), care este animalul oficial al țării.

Cu toate acestea, autoritățile pakistaneze au declarat pentru Wahsington Post că, în ultima lună, numai vânători precum Harlan au avut permisiunea de vâna, contra unor sume de bani foarte mari, care sunt folosite pentru salvarea unor specii aflate pe cale de dispariție.

Astfel, autoritățile din Pakistan au interzis vânarea acestor animale, dar au fixat câteva zone în care - contra unor sume mari de bani - este permisă uciderea unui număr maxim de 12 masculi pe sezon.

Drept urmare, populația de markhor și-a revenit, ajungând din ”pe cale de dispariție” în ”aproape în pericol”. 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO