Un val de vreme rea a maturat in ultimele zile tot sudul continentului european. In Franta un instructor de schi a murit

Ultima actualizare: 11-02-2015 07:01

Din Spania pana in Italia si Grecia vremea rea a adus ninsoare in locuri celebre pentru iernile lor blande si in statiunile cu plaje insorite.

In zonele alpine din Franta a cazut atat de multa zapada incat pericolul de avalansa este major si autoritatile locale fac apeluri la turisti sa nu se aventureze in afara partiilor marcate.

In Alpii Francezi s-au depus 50 cm de zapada in doar trei zile, si din cauza pericolului de avalansa numeroase partii de altitudine au fost inchise pentru turisti. Autoritatile locale urmaresc foarte atent respectarea regulilor, mai ales ca si aici este vacanta scolara, iar statiunile sunt pline de copii. Dovada ca pericolul este real, trei instructori de schi au fost prinsi de o avalansa, iar unul dintre ei a murit.

SPANIA, INSULA MALLORCA

In Spania, zapezile au acoperit si insula Mallorca, mai cunoscuta pentru plajele ei insorite decat pentru astfel de ierni capricioase. Aproape toate soselele au devenit rapid impracticabile, iar Garda Civila a fost nevoita sa intervina pentru salvarea a 6 turisti germani, care au ramas inzapeziti intr-o rezervatie naturala din nordul insulei. Traficul rutier se desfasoara cu dificultate si in Spania continentala, in provinciile Asturias si Cantabria, iar circulatia trenurilor a fost suspendata temporar pe liniile care fac legatura intre cele doua regiuni.

ITALIA

Iarna grea s-a abatut si asupra Italiei, unde a nins puternic in Toscana, Emilia Romagna, Piemont, Lombardia si Toscana. Aeroportul din Bolognia a fost temporar inchis, trenurile circula cu intarziere, iar zapada a ingreunat si traficul rutier, in special pe autostrazile aglomerate din jurul orasului Milano.

ALBANIA

In Albania, in schimb, ninsorile s-au transformat in ploi, iar zapada care s-a topit rapid a provocat inundatii extinse in sudul tarii. Autoritatile au trimis armata in localitatile afectate, ca sa ajute la evacuarea celor 1500 de oameni care s+au trezit cu casele pline de apa.

KOSOVO

In Kosovo, minerii care se intorceau de la lucru cu autobuzul s-au transformat in salvatorii unui sofer, a carui masina fusese luata de torent.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO