Un tribunal din Rusia a interzis o imagine care sugereaza ca Vladimir Putin e gay. Ce pedeapsa a primit cel care a postat-o

Ultima actualizare: 08-04-2017 07:17
Vladimir Putin

Un tribunal din Rusia a interzis o imagine care sugereaza ca Vladimir Putin este gay si care il ilustreaza pe liderul de la Kremlin un puternic si colorat machiaj.

Montajul foto cu Vladimir Putin care a debutat in urma cu 3-4 ani pe retelele de socializare din Rusia il infatiseaza pe seful statului rus cu buze rosii si gene false alaturi de mesajul: "Spun ca sunt multi ca ei, insa nu se afla printre oamenii pe care-i cunosc eu", aluzie la comunitatea LGTB.

Imaginea s-a viralizat si in afara Rusiei si a devenit un "meme" pe internet, insa a deranjat Kremlinul.

Saptamana trecuta, Ministerul Justitiei a adaugat imaginea in cauza pe lista cu "materiale considerate extremiste si interzise in Rusia" relateaza The Moscow Times. Poza cu Putin ocupa locul 4071 pe o lista cu 4074 de "materiale extremiste".

Decizia Ministerului Justitiei vine dupa verdictul de anul trecut al unui Tirbunal din Tver. Acesta a interzis mai multe imagini urcate pe Vkontakte (varianta ruseasca de Facebook) de catre un tanar numit A. V. Tsvetkov.

Potrivit documentelor prezentate la tribunal, imaginea cu Vladimir Putin machiat, postata online "sugereaza ca presedintele Rusiei ar avea o orientare sexuala non standard".

Tribunalul a interzis si o alta imagine in care Putin, Medvedev si Patriarhul Kiril apar in uniforme naziste. Acelasi tribunal l-a condamnat pe Tsvetkov la tratament psihiatric obligatoriu.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO