Un trib amazonian a răpit șase persoane ca să recupereze cadavrul căpeteniei lor, răpuse de Covid-19. Cum s-a terminat

05-07-2020 15:07


Un trib amazonian a răpit șase persoane ca să recupereze cadavrul căpeteniei lor, răpuse de Covid-19. Cum s-a terminat

Un trib amazonian din Ecuador a eliberat șase persoane pe care le răpise pentru a recupera cadavrul căpeteniei sale, răpuse de Covid-19 și înmormântată de autorități conform protocolului sanitar de siguranță.

 

Este vorba despre patru bărbați din forțele armate și doi civili, a anunțat Maria Paula Romo, ministrul de Interne din Ecuador, scrie Deutsche Welle.

”Cetățenii răpiți la Pastaza au fost deja eliberați. Mulțumesc comandantului Patricio Carillo pentru cum a derulat negocierile. Ministerul Sănătății va crește nivelul de alertă în zonă. Mulțimea celor care i-au răpit pe cei șase a fost aproximativ 600 de persoane”, a spus ministrul.

Indigenii amazonieni din zona Kumay au răpit cele șase persoane pentru a convinge autoritățile să le predea cadavrul unuia dintre liderii lor, care a murit de Covid-19 într-un spital și a fost apoi înmormântat împreună cu alte victime ale pandemiei cu respectarea protocolului de biosecuritate stabilit de Ecuador. 

 

Liderul de trib a fot exhumat și predat

 

Ostaticii eliberați au fost transferați la un centru medical pentru evaluarea stării lor de sănătate, în timp ce autoritățile au dispus sâmbătă exhumarea liderului indigen, pe care l-au predat apoi tribului.

Ecuador este una dintre țările latino-americane cel mai puternic afectate de pandemie, cu aproximativ 61.535 de cazuri, cu aproape 4.800 de decese.

 

Sursa: Cristian Anton

VIDEO PROTVPLUS.RO