Un tren a deraiat din cauza temperaturilor record din SUA. VIDEO
Un tren a deraiat în timpul navetei de seară în zona aeroportului Concord din California, din cauza unor temperaturi record de 39 de grade Celsius.
În timp ce șinele sunt în mod normal în jurul valorii 46 de grade Celsius, căldura le-a împins până la aproximativ 60 de grade, a declarat un purtător de cuvânt al Bay Area Rapid Transit (BART) pentru San Francisco Chronicle, citat de The Independent.
Două vagoane au deraiat parțial, iar 50 de persoane au fost evacuate din tren, a spus acesta. O persoană a mers la spital după ce s-a plâns de dureri de spate, deși nu au fost raportate răni majore, a adăugat el.
Dashcam video appears to show the moment when a BART train partially derailed in Concord. https://t.co/rtSU6CCM8Q pic.twitter.com/zxRnKz7RdL
— NBC Bay Area (@nbcbayarea) June 22, 2022
Incidentul a avut loc între stațiile Concord și Pleasant Hill din județul Contra Costa, parte din zona East Bay, într-un tren care se îndrepta spre San Francisco.
Multe părți ale SUA au fost afectate de căldură extraordinară săptămâna trecută, întrucât SUA se confruntă într-o altă vară fierbinte.
Majoritatea americanilor s-au confruntat cu temperaturi înăbușitoare, cauzate parțial de un „dom de căldură” care a prins aer cald într-o bulă de înaltă presiune peste o mare parte a țării.
Incidentul de pe BART subliniază faptul că unele infrastructuri din SUA ar putea să nu fie pregătite pentru criza climatică. În timpul valului de căldură mortal și record de anul trecut din nord-vestul Pacificului, cablurile trenurilor și drumurile s-au rupt în timp ce căldura a împins cu mult peste 41 de grade Celsius.
Căldura extremă poate contribui, de asemenea, la incendii de vegetație, care aduc și ele daune infrastructurii și întârzieri de transport.
Valurile de căldură vor deveni mai extreme și mai frecvente din cauza crizei climatice
Valurile de căldură sunt de așteptat să devină atât mai extreme, cât și mai frecvente, din moment ce gazele cu efect de seră continuă să încălzească planeta.
Pe măsură ce lumea ajunge la două grade Celsius peste temperaturile de dinainte de secolul al 20-lea, valurile de căldură care au avut loc cândva la fiecare 10 ani se vor întâmpla acum de aproape șase ori mai des și vor fi cu 2,6 grade Celsius mai calde, potrivit Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice.
În prezent, lumea este pe cale să atingă 2,7 grade Celsius de încălzire până la sfârșitul secolului, potrivit Climate Action Tracker.