Un traficant de droguri a rămas fără 46 mil. £ după ce a pierdut parolele de la conturi

Ultima actualizare: 22-02-2020 14:38
Lire
iStock

Un traficant de droguri din Irlanda care a rămas fără averea de 46 de milioane de lire acumulată ilegal, după ce a pierdut hârtia pe care își notase parolele de la conturile în care depozitase banii, relatează The Guardian.

Bărbatul a început să vândă droguri în urmă cu 15 ani, iar la începutul anului 2012 acesta a decis să investească o parte din sumă în Bitcoin. Acesta a cumpărat 6.000 de criptomonede, care la vremea respectivă valorau 3 lire fiecare. De atunci, valoarea Bitcoin a crescut enorm, astfel că averea bărbatului a crescut de la 18.000 de lire, la aproape 45 de milioane în prezent.

Irlandezul a depozitat averea în 12 „seifuri” virtuale, fiecare cu propria parolă. Acesta a notat codurile pe o coală A4, pe care a ascuns-o într-o undiță de pescuit, crezâdn că acolo va fi în siguranță.

Însă bărbatul a fost arestat în 2017, după ce polițiștii i-au găsit o cantitate de cannabis în mașină și a fost condamnat la 5 ani de închisoare. Între timp, proprietarul casei pe care acesta o închiriase a golit locuința, iar toate lucrurile traficantului le-a aruncat la gunoi, inclusiv undița în care ascunsese parolele.

Poate cel mai mult de pierdut a avut chiar statul irlandez, care îi confiscase conturile bărbatului, însă acum nu va mai putea accesa sumele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO