Un student din Serbia si-a depus candidatura la presedintie in gluma si este al 2-lea in sondaje: E ceva gresit in tara asta


Ultimul update: Luni 03 Aprilie 2017 06:51
Data publicarii: Vineri 31 Martie 2017 16:17
Categorie: Stiri externe

In cazul in care aveti impresia ca aveti nevoie de experienta politica pentru a candida la presedintie, e timpul sa va reconsiderati parerile. Ajunge doar sa va uitati spre Serbia, tara noastra vecina, si veti intelege de ce.

In ciuda faptului ca si-a anuntat candidatura cu doar cateva saptamani in urma, un student de 25 de ani a devenit a doua optiune pentru sarbi, cu doar doua zile inainte de alegeri. Mai mult, Luka Maksimovic a afirmat public de mai multe ori ca o face "la misto" si ca nu ar trebui luat in serios, relateaza BBC News.

De altfel, toata campania lui a fost o parodie, studentul interpretand un personaj "Ljubisa 'Beli' Preletacevic" - Beli insemnand alb in limba sarba. Drept consecinta, pe toata perioada campaniei a purtat un costum alb. Lika Maksimovic isi mai spune "Gandalf din Balcani", iar in campanie a avut grija sa isi "asorteze" costumul alb cu o haina din blana, ceas supradimensionat, auriu si bijuterii.

S-a adresat potentialilor alegatori prin mesaje video postate online, cu un continut de-a dreptul ilar: "Nu va mai exista coruptie. Decat a mea, bineinteles", "Trimiteti toti bani direct în portofelul meu". Ori de cate ori si-a facut aparitia in public le-a promis oamenilor locuri de munca si bani, evident, in schimbul votului.

Candidatul a mai afirmat ca, de fapt, adevaratul lui scop este acela de a se face cunoscut si astfel sa obtina un port de prezentator tv. Insa. dupa aceste saptamani in care a castigat atata faima in tara lui poate visa la mai mult.

Potrivit ultimelor sondaje inaintea alegerilor de pe 2 aprilie, Luka ocupa locul doi in optiunile electoratului, dupa actualul premier Aleksandar Vucic. Surprins de aceste rezultate, Luka a declarat pentru Reuters: "E cu adevarat ceva gresit in tara asta, daca un personaj ireal poate atinge multimile in felul acesta."

 

FULLSCREEN
Un student din Serbia si-a depus candidatura la presedintie in gluma si este al 2-lea in sondaje: E ceva gresit in tara asta
  • /

Sursa: BBC NEWS

VIDEO PROTVPLUS.RO