"A fost un act de natura terorista". Autoritati, despre cazul soldatului francez injunghiat in Paris


Ultimul update: Marti 28 Mai 2013 06:49
Data publicarii: Sambata 25 Mai 2013 21:10
Categorie: Stiri externe

Autoritatile franceze evoca un act deliberat de natura terorista, dupa ce, la Paris, un soldat a fost ranit la gat cu o arma alba.

Agresorul a reusit sa fuga, dar a fost filmat de camerele de supraveghere si politistii spera sa-i poata da de urma.

"A vrut sa-l ucida pentru ca era militar", a declarat ministrul Apararii.

Deocamdata nu a fost facuta nicio legatura cu atacul socant de la Londra, cand un soldat britanic a fost ucis de doi islamisti extremisti.

Agresiunea s-a petrecut in "La Defense", asa-numita "sala de schimb", loc de tranzit intre accesul la transportul comun si unitatile comerciale, numeroase in acest cartier de afaceri al Parisului.

Militarul in varsta de 23 de ani patrula in uniforma, alaturi de un coleg, in cadrul Planului Vigipirate, dispozitivul antiterorist activat de mai multi ani in Franta.

Laurent Lefebvre, sindicatul politiei: "Un individ s-a repezit la unul dintre militari si i-a taiat gatul la nivelul carotidei, in partea dreapta. Are insa doar rani superficiale, potrivit primelor date pe care le avem".

Ministrul Apararii l-a vizitat la spitalul militar de la periferia capitalei, unde a fost transportat.

Jean-Yves Le Drian, ministrul Apararii: "A vrut sa ucida un militar pentru ca era militar. Din fericire, actul criminal n-a avut consecinte grave".

Agresorul a fugit, dar a fost filmat de camerele de supraveghere, si autoritatile spera sa-l identifice.

In vizita la Addis Abeba, presedintele Francois Hollande a subliniat:"Nu cunoastem inca nici conditiile, nici circumstantele exacte ale agresiunii, nici personalitatea agresorului, dar vom lua in considerare toate ipotezele".

Parchetul antiterorist a deschis o ancheta. Deocamdata, cel putin n-a fost stabilita nicio legatura cu ce s-a petrecut miercuri la Londra, cand un soldat britanic a fost macelarit de doi islamisti extremisti.

Militarul ucis la Londra avea 25 de ani si luptase in Afganistan. Era tatal unui copil de 2 ani
David Cameron considera atacul de la Londra o
O femeie l-a sfidat pe unul din ucigasii militarului din Londra:
VIDEO PROTVPLUS.RO