Un polițist a împușcat-o mortal pe femeia ce voia să reclame un viol. Pedeapsa primită


Ultimul update: Sambata 08 Iunie 2019 16:12
Data publicarii: Sambata 08 Iunie 2019 14:19
Categorie: Stiri externe

Un fost polițist din SUA a fost condamnat la 12 ani și 6 luni de închisoare după ce în 2017 a împușcat mortal o femeie neînarmată care s-a apropiat de mașina lui pentru a reclama un posibil viol, relatează BBC.

Mohamed Noor, polițist în Minnesota, a împușcat-o pe Justine Ruszczyk Damond în timp ce femeia s-a apropiat de mașina lui de patrulă pentru a semnala un posibil caz de viol ce se derula în spatele casei ei, în iulie 2017. Atunci tragedia a ridicat semne de intrebare și a avut ecouri pe plan mondial.

Cu o lună înainte să fie mireasa, Justine Damond, medic veterinar din Australia, a fost împuşcată chiar de unul dintre poliţiştii, pe care îi chemase în ajutor. Cazul femeii i-a scandalizat pe americani şi a a făcut ocolul presei internaţionale la vremea respectivă. 

Doi dintre agenţii de poliţie implicaţi în incident au declarat anchetatorilor că poliţistul care a tras cu arma s-a speriat de un zgomot puternic produs lângă maşina lor. Zgomotul ar fi fost produs după ce victima a lovit cu mâna partea din spate a caroseriei.

Justine s-a apropiat de maşina poliţiei, pe partea şoferului moment în care a fost împuşcată mortal.  Totul s-a întâmplat în mai puţin de 30 de minute şi a început după ce femeia de 40 de ani a auzit zgomote suspecte lângă casă, aşa că a sunat la numărul de urgenţă.

Doi poliţişti Mohammed Noor şi Michael Harrity au venit la faţa locului ca să stea de vorbă cu femeia, care a ieşit din casă în pijama, neînarmată.

În mod inexplicabil, unul dintre ofiţeri a scos arma şi a împușcat-o mortal pe femeie. Camera video, montată pe uniforma poliţiştilor americani, nu era pornită în momentulul tragediei.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Scene de haos. Atacator împușcat de polițiști după ce a ieșit pe fereastră cu mitraliera
Lider politic din Germania împușcat în cap. Anunțul făcut de poliție
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum a decurs misiunea în care un polițist a fost ucis de un infractor
VIDEO PROTVPLUS.RO