Un pescar din Japonia sustine ca s-a aparat de atacul unui urs cu tehnici de karate

02-09-2016 17:23


pescar japonez

Un japonez care s-a trezit fata in fata cu un urs negru asiatic a reusit sa scape de atacul animalului furios cu ajutorul cunostintelor sale de karate, relateaza AFP.

Barbatul in varsta de 63 de ani care pescuia linistit intr-un rau de munte a fost atacat prin surprindere de un urs masiv. "Ursul era atat de puternic incat m-a trantit la pamant", a povestit el vineri postului de televiziune Tokyo Broadcasting System, spunand ca animalul l-a muscat de picior.

In loc sa intre in panica, barbatul s-a plasat in pozitie de lupta cu pumnul drept inainte si a aplicat mai multe lovituri tintite ursului in zona ochilor. Animalul a fugit in padure.

"Mi-am spus, ori ma omoara, ori il omor eu pe el", a povestit pescarul si televiziunii publice NHK.

Curajosul pescar a reusit sa se intoarca la masina si sa ajunga pana la spitalul Gunma, nord-vest de Tokyo, in pofida ranilor din zona capului si a bratelor. "A venit singur pe picioare la spital, fara sa uite sa ia cu el si ceea ce pescuise", a declarat AFP un politist local.

Stirea a facut inconjurul mass-media nipone. "Un om a reusit sa se bata cu un urs cu mainile goale", titra vineri tabloidul Nikkan Sports, conform AFP.
 

Sursa: Agerpres

Tags: pescar, karate, urs,

VIDEO PROTVPLUS.RO