Un parlamentar danez si-a cerut scuze dupa ce a declarat ca "imigrantii ar trebui impuscati". La ce s-a referit, de fapt


Ultimul update: Luni 12 Decembrie 2016 00:14
Data publicarii: Vineri 09 Decembrie 2016 07:41
Categorie: Stiri externe
Kenneth Kristensen Berth - Agerpres

Un parlamentat danez si-a cerut scuze dupa ce a starnit indignare in urma unei declaratii facute despre imigranti.

Un parlamentar din cadrul formatiunii populiste Poporul Danez si-a cerut joi scuze dupa ce a afirmat ca migrantii care urmaresc sa ajunga ilegal in Europa "ar trebui impuscati", relateaza The Guardian, care preia Associated Press.

Politicianul Kenneth Kristensen Berth, purtator de cuvant pentru Afaceri Europene al partidului sau, a revenit asupra declaratiilor facute marti spunand ca puteau fi intelese altfel decat ce intentiona el sa transmita. Parlamentarul a precizat ca s-a referit la focuri de avertisment care, crede el, ar trebui trase in directia celor care vor sa treaca ilegal granitele si ca e o masura "esentiala" pentru a proteja frontierele Uniunii Europene.

Drept reactie, adjunctul liderului partidului, Soeren Espersen, a afirmat: "Mi-e greu sa spun altceva decat ca sunt de acord cu el". Espersen a precizat ca, in opinia lui, cazurile in care s-ar ajunge la focuri de avertisment ar fi "foarte, foarte rare" si ca, de altfel, este vorba despre o procedura la care recurg si navele maritime ca sa ii faca pe cei vizati sa respecte ordinele.

Parlamentarii de opozitie precum si un membru important al partidului de guvernamant cu care formatiunea populista e aliata au condamnat afirmatiile facute marti de Kristensen Berth.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO