Un olandez ţinut ostatic de jihadişti încă din 2012, ucis când încerca să evadeze

Ultima actualizare: 31-05-2019 20:33
Ewold Horn
Agerpres

Un olandez ţinut captiv de peste 7 ani în sudul Filipinelor a fost ucis vineri de răpitorii săi islamişti în timp ce încerca să evadeze, a anunţat armata

Soldaţii au recuperat cadavrul lui Ewold Horn după un schimb de focuri cu militanţii Abu Sayyaf în oraşul Patikul din insula Jolo, la o mie de kilometri sud de Manila, a precizat sursa menţionată.

"Horn a fost împuşcat de paznicii săi din Abu Sayyaf în timp ce încerca să evadeze, profitând de schimbul de focuri", a precizat comandantul forţei antiteroriste din Jolo.

Şase militanţi au fost ucişi în confruntare, inclusiv o femeie identificată ca fiind cea de-a doua soţie a unui lider al grupării, Radulan Sahiron.

Horn a fost răpit împreună cu elveţianul Lorenzo Vinciguerra şi ghidul lor filipinez pe 1 februarie 2012, într-o excursie de observare a păsărilor în provincia cea mai sudică din Filipine, Tawi-Tawi.

Ghidul filipinez a evadat când erau transportaţi în Jolo, în timp ce Vinciguerra a reuşit să fugă doi ani mai târziu, în 2014.

Horn era cel mai vechi prizonier al lui Abu Sayyaf, grupare care a fost acuzată de cele mai grave atacuri teroriste din Filipine şi de răpiri importante ale unor străini.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO