Un ministru britanic demisioneaza din cauza unor fotografii "cu caracter sexual explicit"

Dată publicare: 28-09-2014 14:30
Dată actualizare: 01-10-2014 07:03


Un membru al Guvernului britanic a demisionat, sambata, cu o zi inainte de publicarea de catre tabloidul Sunday Mirror a unui articol care dezvaluie ca acesta a trimis mai multe fotografii cu caracter sexual explicit unui jurnalist, pe WhatsApp.

Jurnalistul e se prezentase drept o simpatizanta a sa, relateaza AFP, citata de Mediafax.

"Am decis sa demisionez din functia de ministru pentru Societatea Civila dupa ce am fost informat in legatura cu publicarea unui articol in aceasta duminica", a declarat Brooks Newmark, membru conservator al Parlamentului britanic din 2005.

Sunday Mirror afirma ca Brooks Newmark, in varsta de 56 de ani, a facut schimb de fotografii "cu caracter pornografic" cu un jurnalist independent care pretindea ca este o simpatizanta politica. In cursul unei conversatii private pe o retea de socializare, Brooks Newmark a "trimis o fotografie foarte indrazneata, care il arata gol", adauga tabloidul.

Ministrul l-a invitat, de asemenea, pe jurnalist la o intalnire in cadrul unei conferinte organizate de Partidul Conservator duminica.

Aceasta este a doua lovitura in cateva ore pentru Partidul Conservator, dupa ce un deputat al sau s-a alaturat partidului eurofob UKIP sambata.

"Premierul a acceptat demisia lui Book Newmark. Inlocuirea sa va fi anuntata rapid", a declarat biroul de presa al lui David Cameron intr-un comunicat.


VIDEO PROTVPLUS.RO