Un milion de persoane au luat parte la o manifestatie cerand demisia presedintei sud-coreene. Scandalul in care e implicata

Ultima actualizare: 15-11-2016 07:02
protest coreea

Un milion de persoane au luat parte la o manifestatie cerand demisia presedintei sud-coreene Park Geun Hye sambata la Seul, potrivit organizatorilor.

Politia a estimat la 260.000 numarul protestatarilor contra presedintei, implicata intr-un scandal rasunator de coruptie. Aceasta este una dintre cele mai mari manifestatii antiguvernamentale in Coreea de Sud dupa mai multe decenii. Ea a avut loc langa resedinta prezidentiala, Casa Albastra. Presedinta Park Geun Hye este acuzata ca a permis unei prietene sa influenteze decizii politice.

Proteste au fost de asemenea planificate in alte 30 de orase din Coreea de Sud, precum si in 10 orase din afara tarii, inclusiv Statele Unite si Germania, potrivit postului public KBS.

Scandalul in care este implicata presedinta sud-coreeana a scos mii de oameni in strada dupa ce confidenta ei, Choi Soon Sil, a fost acuzata ca a avut acces si a influentat afacerile de stat fara a detine un loc oficial in guvern.

Choi, in prezent in custodia politiei, este de asemenea acuzata ca s-a folosit de influenta ei pentru a strange fonduri pentru fundatii si a se imbogati personal.

Park si-a cerut scuze pentru a fi permis prietenei si confidentei sale sa-i revizuiasca discursuri si decizii personale.

Dar scandalul de coruptie i-a prabusit popularitatea la 10% intr-un recent sondaj.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO