O femeie, in stare grava dupa ce un microbuz cu 10 romani s-a rasturnat in Anglia

accident romani Anglia

Un microbuz in care se aflau zece cetateni romani s-a rasturnat pe o autostrada din Marea Britanie, trei persoane fiind grav ranite in accident, relateaza presa britanica.

Update 21:20

Femeie de 63 de ani, in stare critica dupa accidentul din Anglia in care au fost implicati 10 romani

O romanca de 63 de ani este in stare critica, iar un barbat de 66 de ani si un tanar de 22 de ani, care fusesera in aceeasi stare, nu mai prezinta risc vital, in urma accidentului de microbuz de miercuri din Anglia in care au fost implicati 10 romani, potrivit presei britanice.

Politia anuntase initial ca la bordul microbuzului erau noua persoane. Ulterior, anchetatorii au stabilit ca in vehicul erau zece oameni, toti cetateni romani.

Citește și
autocar muntenegru
Imagini din "autocarul mortii" din Muntenegru, filmate cu putin timp inainte de tragedie. VIDEO
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Potrivit presei britanice, o femeie de 63 de ani a fost preluata de un elicopter si transferata la sectia de terapie intensiva a Spitalului General din Southampton, fiind in stare critica.

Un barbat de 66 de ani si un tanar de 22 de ani, care erau in stare critica, nu mai prezinta risc vital, fiind internati in spitalul Basingstoke din Southampton.

Alte cinci persoane - trei femei si doi barbati - sunt internati in spitalul Basingstoke avand rani minore. Un baietel de doi ani si o fetita de sase ani au scapat nevatamati, dar se afla la spital ca masura de precautie.

MAE a confirmat, miercuri seara, ca in microbuz se aflau 10 romani. "In microbuzul implicat in accident se aflau 10 cetateni romani. Conform evaluarii initiale, accidentul s-a produs din cauza exploziei unui pneu. In accident nu au fost implicate alte autoturisme", a precizat miercuri seara MAE.
 

Update 18:35

MAE: Echipa a Ambasadei de la Londra, in drum spre Southampton pentru a asista victimele accidentului

MAE confirma ca trei cetateni romani au fost grav raniti in accidentul produs pe autostrada M3 din Mare Britanie, adaugand ca o echipa a Ambasadei Romaniei la Londra e in drum spre spitalul din Southampton pentru a le acorda acestora asistenta.

"Misiunea diplomatica a Romaniei la Londra a informat Centrala Ministerului Afacerilor Externe cu privire la producerea, in cursul zilei de astazi, 24 iulie 2013, ora locala 9:48 AM, a unui accident de circulatie, in care au fost implicati 9 cetateni romani, pe autostrada M3 intre Londra si Southampton, in zona Old Basing", precizeaza MAE, la solicitarea MEDIAFAX.

Din informatiile obtinute de Ambasada Romaniei de la autoritatile britanice a rezultat ca un microbuz in care se aflau noua cetateni romani s-a rasturnat, ca urmare a exploziei unui pneu, trei persoane fiind grav ranite.

"Cetatenii raniti au fost transportati la Spitalul General din Southampton. O echipa a ambasadei este in drum spre spitalul unde se afla internati cetatenii romani, pentru a acorda asistenta si protectie consulara in limita competentelor legale", mentioneaza MAE.

De asemenea, misiunea diplomatica a Romaniei este in legatura permanenta cu autoritatile din tara de resedinta cu privire la acest accident si urmareste in continuare situatia in cauza, mai evidentiaza MAE.

Microbuzul care transporta cetateni romani s-a rasturnat din cauza unei explozii la o anvelopa

Potrivit publicatiei dailyecho.co.uk accidentul s-a petrecut la ora 9.48, ora Angliei, in Hampshire, pe autostrada M3, care face legatura intre Londra si orasul Southampton (sud).

"3 persoane care faceau parte dintr-un grup de romani ce se aflau in vacanta au fost ranite dupa ce soferul microbuzului a pierdut controlul in urma unei explozii a unei anvelope" relateaza dailyecho.co.uk.

Microbuzul a patruns pe contrasens rupand balustrada de siguranta si s-a rasturnat. Doi pasageri au fost aruncati din masina din cauza impactului.

In total, trei romani sunt in stare critica, a comunicat politia din regiunea Hampshire. Celelalte sase persoane, inclusiv doi copii, au suferit rani moderate. Toti ranitii au fost transportati la Spitalul General din Southampton.

Niciun alt vehicul nu a fost implicat in accident: "Este un accident major. Sunt 4-5 ambulante, 2 elicoptere, 4 masini de politie si doua de pompieri" a declarat un martor, citat de dailyecho.co.uk

Sectiunea de autostrada unde a avut loc accidentul a fost inchisa temporar in aceasta dupa masa, timp de cateva ore.

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Imagini emotionante din Muntenegru. Prapastia unde cei 18 romani au murit a devenit loc de pelerinaj
Imagini emotionante din Muntenegru. Prapastia unde cei 18 romani au murit a devenit loc de pelerinaj

Au trecut trei saptamani de la teribilul accident din Muntenegru. Prapastia mortii a ramas si in memoria unui grup de studenti timisoreni care au oprit in locul tragediei si au aprins cate o lumanare in amintirea sufletelor pierdute in 23 iunie.

Imagini din
Imagini din "autocarul mortii" din Muntenegru, filmate cu putin timp inainte de tragedie. VIDEO

Au curs din nou lacrimi in familiile victimelor accidentului din Muntenegru. Supravietuitorii si rudele celor care au murit au fost chemati sa recupereze o parte din bagaje.

Cu gandul la Muntenegru, romanii i-au salvat pe slovacii care au ajuns cu autocarul in sant la Deva
Cu gandul la Muntenegru, romanii i-au salvat pe slovacii care au ajuns cu autocarul in sant la Deva

Un autocar, plin cu turisti din Slovacia, a nimerit intr-un sant, in apropiere de Deva. S-a intamplat luni si, cel mai probabil, soferul ar fi adormit la volan.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.