Un medicament de slăbit declanşează viziuni nocturne vii, populate cu celebrităţi. „Matthew McConaughey încăleca o lamă”

vise
Getty

Ozempic este unul dintre noile şi puternicele medicamente pentru slăbit care au făcut adevărate furori în ultimele luni.

Ozempic şi alte medicamente similare fac mai mult decât să ajute oamenii să-şi mute găurile de la curea şi să intre în ţinutele vechi: mulţi raportează vise nocturne bizare, vii şi straniu de realiste, care nu seamănă deloc cu visele lor din trecut, scrie The Wall Street Journal, conform News.ro.

Visele Ozempic” pe care aceştia le-au raportat sunt de-a dreptul trăsnite. Din aventurile pe care oamenii le-au trăit în vis şi despre care apoi au povestit pe grupurile de pe reţelele sociale nu lipsesc vedetele.

Unii au visat că fac parte din distribuţia unor seriale celebre, alţi că se pregăteau pentru jefuirea unui muzeu împreună cu Jennifer Lopez şi Ben Affleck. „Îţi port copilul", îşi aminteşte o femeie că i-a spus în vis lui Dwayne „The Rock” Johnson, despre care credea, judecând după reacţia lui, că este deschis la ideea de a le fi unite familiile.

Chery McLemore s-a bucurat recent să privească o paradă de vaci şi tauri la o licitaţie de vite alături de actorul Matthew McConaughey. Apoi, acesta a vrut să se urce pe o mică lamă de companie pe care ea o adusese şi a trebuit să ridice vocea pentru a-i spune actorului să se oprească. „Bine, poţi să rămâi cu lama ta, eu plec!”, a ţipat la ea McConaughey înainte de a pleca în trombă. Apoi, doamna McLemore s-a trezit. Excursia ei la o licitaţie de vite alături de unul dintre bărbaţii importanţi de la Hollywood a fost doar unul dintre visele pe care doamna le-a avut din februarie, de când a început să ia unul dintre noile şi puternicele medicamente pentru slăbit care au devenit atât de căutate în ultimele luni.

Citește și
Visuri la cheie
Theo Rose și Dragoș Bucur, duet impresionant la Visuri la cheie! „Dragoș e un tip talentat”
„Să nu credem că NATO, în cazul în care România va fi atacată, ne va ajuta cu muniție de 152...” Șeful armatei române, avertisment

Aceşti adevăraţi ochelarii virtuali puşi peste noapte sunt un efect secundar al acestor medicamente precum Ozempic şi Wegovy de la Novo Nordisk A/S şi Mounjaro de la Eli Lilly & Co.

Companiile au dezvoltat iniţial aceste medicamente, care necesită injecţii săptămânale, pentru a trata diabetul, dar au descoperit apoi că sunt mult mai bune decât vechile medicamente de slăbit pentru a-i ajuta pe oameni să piardă în greutate, cu riscuri controlabile.

Food and Drug Administration, agenţia de reglementare a medicamentelor din SUA, a aprobat Wegovy pentru pierderea în greutate, în timp ce Mounjaro, tratament pentru diabet, este în curs de examinare pentru această utilizare. Ozempic, care are acelaşi ingredient principal ca Wegovy, este aprobat pentru tratarea diabetului, dar este utilizat pe scară largă pentru pierderea în greutate.

Celebritățile sunt nelipsite din vise

Alimentată de susţinerea celebrităţilor, folosirea lui a luat amploare. Pe Facebook şi pe alte platforme sociale, mii de persoane au făcut schimb de sfaturi despre unde să găsească rezervele limitate şi cum să gestioneze efectele secundare, inclusiv eructaţiile cu gust de sulf. Apoi, au sărbătorit „mici victorii”, cum ar fi legarea mai uşoară a centurii de siguranţă.

Visele ciudate sunt un alt subiect fierbinte, ceea ce i-a determinat pe unii utilizatori să înfiinţeze grupuri pe reţelele sociale dedicate rememorării detaliilor ciudate şi pline de culoare.

Contul TikTok „ozempicdreams” postează scurte videoclipuri cu texte care descriu visele trimise de către utilizatori, punându-le pe muzică pentru a se potrivi cu starea de spirit.

Mi-am petrecut noaptea la Home Depot comandând dulapuri şi electrocasnice noi pentru bucătăria mea! Vânzătorul meu, Clint Eastwood, m-a ajutat să aleg tot ce aveam nevoie”, se arată într-unul dintre ele, însoţit de o versiune accelerată a melodiei „Escapism”, a cântăreţilor Raye şi 070 Shake.

Postarea de pe Facebook a doamnei McLemore despre visul ei de la licitaţia de vite a atras peste 160 de comentarii, inclusiv câteva care îi admonestau sinele din vis pentru că nu l-a lăsat pe acel Matthew McConaughey imaginar să încalece micuţa lamă.

Celebrităţile sunt vedete în multe dintre visele raportate. În cel al unei femei, potrivit unei postări pe Facebook, actorul Jonah Hill servea la mese într-o croazieră, le dezvăluia clienţilor că şi-a schimbat numele în „Sundaze” şi plănuia să renunţe la actoria de film pentru o carieră în cabaret.

Oprah Winfrey s-a urcat într-un kart pentru a salva un utilizator de Ozempic care juca într-un meci de baseball în faţa unei mulţimi ostile, potrivit unei alte postări pe Facebook. O altă visătoare Ozempic era pe cale să nască într-un bar şi a vrut ca actorul Will Ferrell, aflat în apropiere, să-i aducă pe lume copilul.

Ce spun medicii

O purtătoare de cuvânt a Novo Nordisk a confirmat că firma a primit rapoarte despre vise anormale în rândul utilizatorilor de Ozempic şi Wegovy, dar nu există suficiente informaţii pentru a stabili dacă medicamentele sunt cele care le provoacă visele. O purtătoare de cuvânt a Eli Lilly a refuzat să comenteze rapoartele privind visele ciudate în rândul utilizatorilor de Mounjaro.

Dr. Caroline Apovian, profesor de medicină la Harvard Medical School şi co-preşedinte al unui centru de pierdere în greutate la Brigham & Women's Hospital din Boston, suspectează că visele unt legate de modul în care acţionează medicamentele, care stimulează producţia unui hormon intestinal ce are receptori în creier. Medicamentele ar putea, de asemenea, să crească cheltuielile energetice (arderile) ale unui utilizator în timpul somnului, ceea ce ar putea contribui la visele vii, a explicat ea.

De asemenea, este posibil ca medicamentele să îi ajute pe utilizatori să îşi amintească vise pe care poate că le au în mod normal, dar pe care obişnuiau să le uite, a declarat Deirdre Leigh Barrett, cercetător în domeniul viselor la Harvard Medical School şi autor al cărţii „Pandemic Dreams”.

În ceea ce priveşte acele apariţii ale invitaţilor celebri, dr. Barrett spune că este puţin probabil ca acestea să fie specifice medicamentelor. Ea crede că postările pe reţelele sociale despre celebrităţi în vise ciudate ar putea să-i determine pe alţii să răspundă cu amintiri similare.

Ce se întâmplă când visele se transformă în coșmaruri

N-ar fi o premieră. Şi alte medicamente au fost recunoscute că provoacă vise ciudate sau impresia că sunt foarte reale. Antidepresivele, inclusiv Paxil şi medicamentul pentru renunţarea la fumat Chantix, sunt asociate cu vise anormale. Prospectele medicamentelor îi sfătuiesc pe medici să ia în considerare ajustarea dozei, dacă pacienţii au vise ciudate.

Arnetrice Knight, o consultantă în frumuseţe din Oxon Hill, Maryland, care ia Ozempic pentru diabet din ianuarie, a declarat că i-a spus medicului său despre visele sale recente, dar acesta i-a spus că nu este o problemă decât dacă începe să fie somnambulă.

Adesea, visele ei implică o plimbare liniştită cu maşina într-o zi însorită şi o conversaţie cu pasagerul ei. „Nimic nu avea sens, dar era în regulă pentru că eram la volan şi era frumos afară”, a povestit ea. Într-o noapte, însă, ea a visat că stătea într-o casă întunecată şi se uita la televizor, când uşile au dispărut. O figură înfricoşătoare pândea în umbră, iar ea a încercat să scape. „A fost înfricoşător ca la Stephen King”, a mărturisit doamna Knight.

Visele sunt atât de realiste, a spus ea, încât se trezeşte crezând că încă se află în vis, înainte de a-şi da seama că este în pat lângă soţul ei care doarme.

Doamna McLemore, cea cu visul cu lama şi Matthew McConaughey, este din Amarillo, Texas, şi ia Wegovy. Este mamă a doi copii şi spune că de obicei visa despre familia ei, dar de când ia Wegovy are întâlniri în somn cu celebrităţi. Pe lângă faptul că a participat la licitaţia de vite alături de McConaughey, şi-a cumpărat pantofi cu actorul din „Jurassic Park” Jeff Goldblum, a fost la oftalmolog cu starul din „Piraţii din Caraibe”, Johnny Depp, şi a făcut un tur al Coreei de Nord cu Minnie Pearl, din celebrul „Hee Haw”. În timpul unei excursii cu cortul în Parcul Naţional Yellowstone, doamna McLemore nu a putut să se pună de acord cu partenera ei din vis din rândul celebrităţilor cu privire la modul de montare a cortului. „Te urăsc, Kathie Lee Gifford!”, îşi aminteşte ea că a ţipat la starul american.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fata fostului star al fotbalului s-a dezbrăcat complet! Cum a apărut după ce le-a răspuns celor care s-au luat de ea că pozează sexy
FOTO Fata fostului star al fotbalului s-a dezbrăcat complet! Cum a apărut după ce le-a răspuns celor care s-au luat de ea că pozează sexy
Citește și...
Ramona Păun, prezentatoarea Știrilor din Sport de la PRO TV, prima invitată a Oanei Andoni, în podcastul său, Cafea cu visuri
Ramona Păun, prezentatoarea Știrilor din Sport de la PRO TV, prima invitată a Oanei Andoni, în podcastul său, Cafea cu visuri

Om de televiziune și influencer pasionat de călătorii, Ramona Păun a dezvăluit în prima ediție a podcastului “Cafea cu Visuri”, realizat de colega sa de la PRO TV Oana Andoni, care sunt destinațiile sale de vacanță favorite.

Theo Rose și Dragoș Bucur, duet impresionant la Visuri la cheie! „Dragoș e un tip talentat”
Theo Rose și Dragoș Bucur, duet impresionant la Visuri la cheie! „Dragoș e un tip talentat”

Dragoș Bucur, Cristina Joia, Andra Marinescu și Andrei Samoil vor ajunge în seara aceasta, de la 21:30, la Pitești, acolo unde vor cunoaște o mamă care a trecut prin multe greutăți.

„În ziua în care a ars casa, a făcut infarct”. Povestea cutremurătoare a unei mame și cei trei copii, la Visuri la cheie
„În ziua în care a ars casa, a făcut infarct”. Povestea cutremurătoare a unei mame și cei trei copii, la Visuri la cheie

O femeie trecută prin viață s-a trezit, neputincioasă în fața flăcărilor care i-au cuprins casa. Nu a reușit să salveze nimic, iar gândurile ei erau doar la cei trei băieți care au rămas fără un acoperiș deasupra capului.

Trei copii și mama lor locuiau într-un grajd după ce au fugit de tatăl abuziv. Cum arată casa construită de Visuri la cheie
Trei copii și mama lor locuiau într-un grajd după ce au fugit de tatăl abuziv. Cum arată casa construită de Visuri la cheie

Mulți români nu au casa lor, dar puțini ajung să locuiască într-un grajd de vite dezafectat. Printre cei puțini se numără și Ana Balcic, o femeie greu încercată din comuna Amzacea, județul Constanța, care crește singură trei copii.

Casa Anei Balcic, pusă la pământ: „Ce au făcut? Nu mai e nimic”. Cum a ajuns echipa „Visuri la cheie” la această decizie
Casa Anei Balcic, pusă la pământ: „Ce au făcut? Nu mai e nimic”. Cum a ajuns echipa „Visuri la cheie” la această decizie

Echipa Visuri la cheie a observat că locuința Anei Balcic, construită din cărămidă BCA, pare a fi nesigură pentru familia ei.

Recomandări
Elevii din Bucureşti se întorc luni la cursuri. Când vor mai avea vacanțe
Elevii din Bucureşti se întorc luni la cursuri. Când vor mai avea vacanțe

Elevii din Bucureşti se vor întoarce de luni la cursuri, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.  

Sebastian Stan, după ce a câștigat Ursul de Argint la Berlinala 2024: „Pentru un băiețel din România, este foarte important”
Sebastian Stan, după ce a câștigat Ursul de Argint la Berlinala 2024: „Pentru un băiețel din România, este foarte important”

Actorul româno-american Sebastian Stan a câștigat Ursul de Argint la Festivalul de Film de la Berlin, pentru cel mai bun rol principal într-un film.  

Situație critică pentru Ucraina, prinsă între ofensiva rusă și promisiuni neonorate.
Situație critică pentru Ucraina, prinsă între ofensiva rusă și promisiuni neonorate. "Ne ducem către un deznodământ teribil"

Preşedintele ucrainean a marcat, sâmbătă, doi ani de la începutul invaziei ruse printr-o ceremonie de comemorare a victimelor războiului.