Un grup de musulmani a incercat sa impuna sharia intr-un oras din Germania. De ce i-a achitat tribunalul local

Ultima actualizare: 25-11-2016 07:14
politia Sharia din Wuppertal

Decizie controversata a uni tribunal din germania in cazul unor islamisti cu posibile legaturi teroriste care au vrut sa instaureze sharia in orasul Wuppertal.

Sapte barbati musulmani care au provocat revolta in Germania in 2014 dupa ce au format o asa-zisa 'politie a shariei' si au patrulat pe strazile din Wuppertal, vestul tarii, au fost achitati luni de un tribunal districtual, informeaza DPA si BBC.

In septembrie 2014, cinci dintre acuzati au purtat veste de salvare de culoare portocalie cu inscriptia 'Politia Shariei' si au patrulat pe strazile din orasul Wuppertal, incercand sa puna in aplicare legile sharia impotriva consumului de alcool, a jocurilor de noroc si a ascultarii de muzica in randul musulmanilor.

Instanta a decis luni ca barbatii nu au incalcat legea germana care interzice purtarea de uniforme ce promoveaza in mod deschis militantismul sau intimideaza. Potrivit tribunalului, vestele purtate nu pot fi considerate uniforme si nu au avut un efect de intimidare.

Liderul grupului, Sven Lau, un german convertit la islam, este un cunoscut predicator islamist. El mai este inculpat intr-un alt proces la Dusseldorf, pentru acuzatii de sprijinire a unui grup terorist care lupta in Siria.

Verdictul de luni nu este definitiv, impotriva lui putand fi inaintat recurs.

Asa-numitele 'patrulea ale sharia', formate din musulmani ultraconservatori, au fost vazute si in alte orase europene, printre care Londra, Copenhaga si Hamburg.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO