Un fost bodyguard al lui Bin Laden primește ajutor social de la statul german


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 24 Aprilie 2018 22:20
Categorie: Stiri externe
Osama Bin Laden

Un tunisian despre care se afirmă că ar fi fost bodyguard-ul liderului Al Qaida Osama Bin Laden trăieşte în Germania din 1997 şi primeşte 1168 de euro pe lună ca ajutor social, relatează marţi BBC.

Cifra a fost dezvăluită de un guvern regional, după ce formaţiunea de extremă dreapta AfD (Alternativa pentru Germania) a cerut informaţii în legătură cu persoana respectivă, prezentată doar ca Sami A, potrivit Agerpres.

Media germane nu au dezvăluit numele bărbatului din raţiuni de confidenţialitate. Acesta respinge legăturile cu jihadismul, iar expulzarea sa în Tunisia este exclusă pentru că sunt temeri că ar putea fi torturat.

Osama Bin Laden, fostul lider al reţelei teroriste Al Qaida şi organizator al atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din SUA, a fost împuşcat mortal de forţele speciale ale SUA în Pakistan în 2011. Cel puţin trei dintre piloţii sinucigaşi de la 11 septembrie erau membri ai unei celule Al Qaida din Hamburg, în nordul Germaniei, aminteşte BBC.

Conform depoziţiei unui martor dintr-un proces antiterorist din Germania din 2005, Sami A. a fost timp de câteva luni, în 2000, una din gărzile de corp ale lui Bin Laden în Afganistan. Acesta a respins informaţiile în acest sens, dar judecătorii din Dussedorf i-au dat crezare martorului.

În 2006, Sami A. a fost anchetat pentru presupuse legături cu Al Qaida, fără a fi însă pus sub acuzare.

În prezent el trăieşte în oraşul Bochum din vestul Germaniei, împreună cu soţia sa, care este germană şi cu cei patru copii. A obţinut permis de şedere temporară în Germania în 1999 şi a urmat mai multe cursuri de tehnologie, dar cererea de azil i-a fost respinsă, în 2007, autorităţile considerând că reprezintă un risc pentru securitate, şi are obligaţia de a se prezenta zilnic la poliţie.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO