Un fost agent STASI a vrut sa inchida enciclopedia online Wikipedia

Ultima actualizare: 04-06-2012 22:43
Lutz Heilmann

Un fost agent al politiei secrete est-germane, in prezent deputat, a dispus inchiderea pentru trei zile a versiunii germane a enciclopediei online Wikipedia, anunta Mediafax.

Lutz Heilmann, deputat in parlamentul federal din partea partidului de extrema-stanga die Linke, a obtinut la 13 noiembrie un ordin de inchidere a versiunii germane a site-ului intrucat cuprindea anumite informatii despre el.

Printre afirmatiile controversate figureaza si faptul ca Heilmann ar fi ascuns activitatea sa in cadrul STASI intre 1985 si 1990, dar si referiri la articolele din presa despre viata sa sexuala.
Heilmann, care a facut in 2005 obiectul unor polemici pentru ca si-a ascuns trecutul in cadrul STASI inainte de a fi ales deputat, a aprobat redeschiderea site-ului Wikipedia dupa modificarea anumitor aspecte ale articolului.

Cazul a pus totodata partidul acestuia intr-o postura neplacuta, intrucat, potrivit unuia dintre liderii formatiunii, stanga "lupta de cativa ani impotriva incercarilor menite sa cenzureze Internetul".
Numarul fostilor membri ai STASI sau al "informatorilor" care au colaborat cu serviciile secrete din fostul stat totalitar ataca frecvent in justitie presa sau persoanele care le dezvaluiesc trecutul, argumentand ca le incalca dreptul la viata privata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO