Un feribot plin cu pasageri s-a scufundat in Bangladesh, dupa ce a fost lovit de o nava cargo. Sunt cel putin 70 de morti

Ultima actualizare: 26-02-2015 06:50
feribot Bangladesh

Cel putin 70 de persoane au murit dupa ce un feribot plin cu pasageri s-a scufundat intr-un raul din Bangladesh, iar bilantul victimelor ar putea creste, a anuntat luni dimineata presa oficiala, relateaza CNN.

Feriboul s-a scufundat dupa ce a fost lovit de o nava cargo duminica la pranz, au declarat politia si martorii oculari. Pasagerii de pe puntea inferioara a feribotului ar fi fost blocati.

"Am recuperat deja 70 de cadavre si am salvat aproximativ 100 de persoane. Dintre cei decedati, sapte sunt copii, inclusiv o fetita in varsta de sapte luni", a declarat Zillur Rahmanm, asistentul directorului general al Autoritatii pentru Transport Intern pe Apa din Bangladesh, pentru agentia BSS.

Feribotul era plin cand s-a rasturnat pe raul Padma din districtul Manikganj, situat la nord de capitala Dhaka, a anuntat seful politiei Bidhan Tripura. Multi dintre cei salvati erau pasageri care se aflau pe puntea superioara si care au sarit in rau.

Adjunctul comisarului din Manikganj, Rashida Ferdouse, a declarat pentru CNN ca nu este clar cati pasageri se aflau pe feribot. "De obicei, operatorii feribotului nu tin niciun fel de evidenta si am aflat de la supravietuitori ca erau peste 100 de persoane la bord", a declarat ea. Cel putin sapte copii si 14 femei se afla printre persoanele decedate, a precizat ea.

Ferdouse a declarat ca oficialii au deschis un centru de operatiuni pe malul raului, unde le cer oamenilor sa precizeze numele rudelor lor disparute.

Supraaglomerarea si sistemele deficitare de monitorizare sunt probleme persistente in Bangladesh, unde numeroase persoane mor anual in accidente de feribot.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO