Un documentar nemaivazut despre Holocaust, realizat de Alfred Hitchcock, va fi difuzat in acest an

Dată publicare: 25-01-2015 12:27
Dată actualizare: 28-01-2015 06:57


nazisti

Un documentar realizat in 1945 de Alfred Hitchcock despre Holocaust va fi difuzat in acest an, in Marea Britanie.

Imaginile-document nu au mai fost difuzate din motive politice, insa acum au fost restaurate de catre Muzeul Imperial al Razboiului din Londra, relateaza The Independent.

Imaginile au fost filmate de soldati special antrenati pentru a imortaliza dovezile atrocitatilor comise de nazisti, intr-un demers de informare si educare a populatiei germane cu privire la crimele comise de nazisti in numele lor.

Potrivit sursei citate, atunci cand Hitchcock a vazut filmarile, a fost ingrozit si a stat departe de studiouri timp de o saptamana.

Filmul "Memory of the Camps” va fi difuzat de televiziuna nationala din Marea Britanie la sfarsitul acestui an pentru a marca 70 de ani de la eliberarea Europei.

Imagini filmate de Alfred Hitchcock in lagarele naziste, difuzate in premiera, la New York

Imagini filmate pentru un documentar pierdut, realizat de Alfred Hitchcock in lagarele de concentrare naziste, la sfarsitul celui de-al Doilea Razboi Mondial, au fost difuzate in premiera la New York.

Imaginile-document au fost proiectate ca parte a unui documentar realizat de Brett Ratner, intitulat "Night Will Fall", care prezinta istoria din spatele realizarii filmului lui Alfred Hitchcock ce nu a mai fost difuzat in epoca din motive politice.

Imaginile au fost filmate de soldati special antrenati pentru a imortaliza dovezile atrocitatilor comise de nazisti descoperite de fortele aliatilor in lagarele de concentrare. Acestea ar fi trebuit sa fie folosite ca dovezi impotriva liderilor germani acuzati de crime de razboi.

Dar, inainte ca Alfred Hitchcock sa finalizeze documentarul "German Concentration Camps Factual Survey", proiectul a fost oprit, deoarece autoritatile britanice au incercat sa incheie o alianta cu Germania impotriva Uniunii Sovietice.

Brett Ratner a produs noul documentar, "Night Will Fall", care spune istoria filmului lui Hitchcock si contine o serie de interviuri cu unii dintre soldatii care au filmat imaginile din lagarele de concentrare naziste.

Actrita Helena Bonham Carter si-a imprumutat vocea pentru aceasta productie, fiind naratorul povestii.

"Night Will Fall" a fost proiectat pe 15 ianuarie, la Museum of Jewish Heritage din New York, si va fi difuzat de HBO la sfarsitul acestei luni, pentru a coincide cu implinirea a 70 de ani de la eliberarea prizonierilor de la Auschwitz, unul dintre cele mai dure lagare de concentrare, unde nazistii au torturat si ucis evrei.
 

Sursa: Independent.co.uk


VIDEO PROTVPLUS.RO