Un doctor din SUA a avut o reacţie alergică severă la vaccinul anti-Covid produs de Moderna. Cum se simte

Ultima actualizare: 26-12-2020 14:45
vaccin
Getty

Un doctor din Boston, cu alergie la crustacee, a avut o reacţie alergică puternică după injectarea vaccinului anticoronavirus produs de Moderna, a relatat medicul pentru New York Times, citat de Reuters.

 

Doctorul Hossein Sadrzadeh, specializat în oncologie geriatrică la Boston Medical Center, a spus că a avut o reacţie alergică severă imediat după ce a fost vaccinat, joi, şi s-a simţit ameţit, iar bătăile inimii au început să fie accelerate, potrivit NYT.

Este prima reacţie alergică severă corelată cu vaccinul Moderna, care este în prima săptămână de când a intrat în faza operaţională la nivel naţional, transmite News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Boston Medical Center, David Kibbe, a precizat vineri, într-o declaraţie de presă, că doctorul Sadrzadeh „a simţit că face o reacţie alergică şi i s-a permis să îşi administreze epinefrină. A fost transportat la departamentul de urgenţe, evaluat, tratat, ţinut sub observaţie şi apoi externat. Se simte bine acum”.

Un oficial de la Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA a spus, săptămâna trecută, că FDA investighează în jur de cinci cazuri de reacţii alergice care au apărut în Statele Unite după administrarea vaccinului anti-COVID de la Pfizer Inc şi BioNTech în Statele Unite.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO