Crater urias de 60 de metri adancime, la granita cu Romania. In zona, 60% dintre localnici sunt romani. VIDEO
O groapa uriasa de 100 de metri a aparut intr-o localitate din estul Ucrainei, la granita cu Romania, inghitind 7 case.
Craterul cu adancimea de aproximativ 60 de metri a aparut in localitatea Solotvino, in regiunea Zakarpatska Oblast, iar localnicii se tem sa nu ramana fara case si cer guvernului masuri urgente pentru a-i muta in locatii sigure sau sa stopeze largirea gropii, in timp ce altele mai mici se formeaza si devin din ce in ce mai mari.
Acest lucru a fost posibil din cauza minelor de sare sapate in urma cu 220 de ani, care au inceput sa adune apa dupa ce au fost inchise, dizolvand in timp solul de sub localitati,scrie publicatia ucraineana Obozrevatel.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Lolcanicii, in proportie de 60% romani, spun ca in prezent exista cel putin cinci cratere in pamant, insa cel de 100 de metri este cel mai mare de pana acum. Fotografiile postate de o locanica, Natalia Madjara (Madgearu) au devenit rapid virale pe net.
"Aceste abisuri uriase s-au format aproape de sat in doar o zi. Avea 60 de metri largime si cel putin 45 de metri adancime, dar creste constant", spune un localnic, Leopold Uvarov.
Oficialii spun ca aproximativ 24 de familii au fost relocate, insa 130 refuza sa-si paraseasca locuintele, motivand ca noul complex se afla intr-o zona unde apa a fost contaminata.
Expertul Oleksandr Poshtuk, care a fost angajat de autoritatile locale pentru a inchide minele, spune ca solutia gasita a fost sa umple tunelele cu pamant. Dar localnicii spun ca procesul s-a desfasurat foarte lent si s-a oprit atunci cand s-a constatat ca va costa in jur de 13,6 milioane de euro pentru a umple toate minele, lucru care ar dura cel putin 7 ani.