Un bărbat care a participat la o petrecere Covid pentru a se imuniza a fost răpus de virus

Ultima actualizare: 27-11-2021 19:23
petrecere
Shutterstock

Un bărbat din Austria, care a participat la o petrecere Covid în Italia pentru a se imuniza, a murit din cauza virusului.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani a murit, săptămâna trecută, în Austria, după ce a contractat virusul.

Petrecerile de acest gen sunt extrem de răspândite în orașul italian Bolzano, potrivit coordonatorului adjunct al unității Covid din acea zonă, Patrick Franzoni.

Acesta a transmis că atât el, cât și colegii lui cunosc faptul că unii tineri vor în mod special să contracteze coronavirusul, scopul principal fiind acela de a obține un certificat verde fără a se vaccina împotriva Covid-19, potrivit newsweek.com.

Certificatele verzi au fost introduse în Italia în august, iar luna trecută au devenit obligatorii la locul de muncă. Acestea se obțin fie prin vaccinarea completă, ori după trecerea prin boală în ultimele 6 luni.

Am auzit mai mulți medici spunând că unii pacienți le-au mărturisit că s-au infectat intenționat. Fac asta pentru a avea anticorpi și pentru a obține certificatul verde fără vaccinare. Însă există consecține pe termen lung, iar mulți tineri ajung să fie internați în spitale”, a spus Franzoni.

Începând cu data de 6 decembrie, Italia va cere certificatele verzi pentru intrarea în cinematografe, teatre, săli de sport, cluburi, teleschiuri și stadioane, dar și pentru accesul în interiorul restaurantelor.

Franzoni a explicat ce înseamnă, de fapt, petrecerile Covid. Astfel, cel puțin unul dintre participanți trebuie să fie infectat, iar ceilalți se alătură pentru a contracta virusul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO