Un barbat a fost amendat cu 3.700 de euro pentru ca a dat "like" la niste comentarii pe Facebook


Ultimul update: Sambata 03 Iunie 2017 07:08
Data publicarii: Miercuri 31 Mai 2017 11:22
Categorie: Stiri externe
like Facebook

Un barbat in varsta de 45 de ani a fost gasit vinovat de un tribunal elvetian pentru ca a defaimat un activist si a dat ”like” unor insulte pe Facebook la adresa acestuia, cazul fiind o premiera juridica, noteaza The Guardian.

Barbatul l-a acuzat de rasism pe un activist pentru drepturile animalelor, Erwin Kessler, si a dat ”like” unor comentarii defaimatoare la adresa acestuia, potrivit unui comunicat al tribunalului din Zurich.

Comentariile au fost facute in 2015, in contextul unei discutii aprinse pe unele grupuri de pe Facebook care apara drepturile animalelor si in care se dezbatea daca sa li se permita animalelor sa ia parte la festivaluri stradale, a scris cotidianul elvetian Tages Anzeiger.

Curtea a stabilit ca nu conteaza faptul ca afirmatiile de pe Facebook nu sunt ale barbatului acuzat, insa a apreciat ca prin folosirea butonului ”like” si-a insusit calomniile.

Barbatul condamnat luni este primul sanctionat pentru ca a dat ”like” comentariilor altora. Curtea a stabilit ca barbatul sa plateasca o amenda de 4.000 de franci elvetieni (aproximativ 3.700 de euro), insa decizia nu este definitiva.

Acuzatul poate face apel. Kessler a fost condamnat in urma cu aproape 20 de ani pentru ca a comparat ritual de taiere a animalelor de catre evrei cu practicile naziste.

Sursa: News.ro

Doi barbati din SUA au fost retinuti dupa ce au imbatat un pui de aligator si au postat imagini pe Facebook
Incident intr-un tramvai RATB. Un tanar ar fi fost bruscat de controlori, care au vrut sa-i impedice pe calatori sa filmeze
VIDEO PROTVPLUS.RO