Un bărbat a căzut în craterul unui vulcan, iar soţia sa a coborât singură să-l salveze

Ultima actualizare: 26-07-2019 16:29
Clay Chastain
eu.indystar.com

Un cuplu de tineri căsătoriţi a fost nevoit să-şi scurteze luna de miere din Caraibe, după ce bărbatul a căzut circa 16 metri în craterul unui vulcan, însă a fost salvat de soţia sa, relatează publicaţia britanică The Independent.

Clay Chastain, din Indianapolis, Indiana, a căzut în craterul Muntelui Liamuiga, de pe insula St. Kitts, în timp ce el şi soţia sa, Acaimie, escaladau singuri vârful de peste 1.100 de metri.

Femeia a dovedit că este într-adevăr alături de soţul său "la bine şi la rău", coborând singură în crater pentru a-l salva.

Bărbatul şi-a fracturat craniul, şi-a rupt câteva vertebre şi şi-a pierdut temporar auzul la urechea dreaptă în timpul căderii.

El a avut însă noroc, fiind salvat de răni potenţial letale de vegetaţia crescută în interiorul vulcanului în decursul secolelor sale de inactivitate, care i-a atenuat căderea.

Incidentul a avut loc pe 18 iulie când Chastain a încercat să privească în interiorul craterului. Frânghia însă a cedat.

"Am fost speriată de ceea ce urma să găsesc jos", a declarat femeia.

Ea a ajuns la soţul său şi l-a sprijinit, ajutându-l să avanseze pentru a ieşi din crater, apoi au revenit pe traseu, mergând până au avut semnal la telefon pentru a solicita ajutor.

"A fost un miracol că a fost capabil să reziste atâta timp cu rănile pe care le avea", a declarat aceasta pentru Indianapolis Star.

Din cauza fracturii craniene, bărbatul nu a putut lua o cursă comercială către casă, fiind transportat de o aeronavă specială, care a zburat la o altitudine mică, pentru a evita presiunea atmosferică ridicată.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO