Un avion cu aproape 100 de oameni la bord s-a prăbușit într-o zonă rezidențială din Pakistan

Ultima actualizare: 22-05-2020 22:13

Un avion al companiei Pakistan International Airlines (PIA), care călătorea pe ruta Lahore - Karachi, s-a prăbușit, vineri, aproape de aeroportul Karachi.

UPDATE 17:00 - Cel puţin doi pasageri au supravieţuit accidentului aviatic din Pakistan

 

Cel puţin doi pasageri au supravieţuit prăbuşirii avionului de linie al companiei Pakistan International Airlines (PIA) într-o zonă rezidenţială din oraşul Karachi din sudul Pakistanului, a anunţat autoritatea aviatică civilă din această ţară, conform Reuters.

În jur de zece corpuri umane au fost deja scoase din epavă, a spus Ismail Khosa, un purtător de cuvânt al agenţiei de aviaţie civilă, în timp ce echipele de salvare continuă căutările printre resturile avionului.

Unul dintre supravieţuitori, Zafar Mahmood, directorul unei bănci comerciale, se află într-o stare stabilă, a informat ministrul-şef al provinciei Sindh, Murad Ali Shah, care l-a vizitat pe bărbatul supravieţuitor la spital.

Când ministrul-şef a spus "Murad este aici", supravieţuitor a spus "Mulţumesc mult. Dumnezeu a fost milostiv", informează un comunicat al ministrului.

Ar putea exista şi alţi supravieţuitori, potrivit lui Sumair Nizami, un oficial al Pakistan International Airlines.

Conform Autorităţii Aviaţiei Civile, pilotul avionului PK 8303 a raportat către turnul de control o problemă tehnică înainte de a se pierde contactul.

UPDATE 16:30 - Cel puțin un pasager al avionului a supraviețuit

 

Din primele informații, cel puțin un pasager al avionului prăbușit a supraviețuit, relatează BBC.

Ministrul Sănătății din Pakistan a declarat că 11 persoane au murit, dar bilanțul deceselor va fi, cel mai probabil, mult mai mare.

Știrea inițială

CLICK AICI pentru LIVE!

În imagini transmise la televiziunea publică și de localnici se vede cum aeronava se prăbuşeşte înt-un cartier rezidenţial.

 

 "Avionul s-a prăbuşit la Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri, dar deocamdată ştim că este vorba de 99 de pasageri şi opt membri ai echipajului", a declarat pentru AFP Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al Autorităţii Aviaţiei Civile, potrivit Agerpres.

Mai multe imagini, în galeria foto de mai jos

El a adăugat că zborul venea de la Lahore, al doilea oraş al ţării.

Potrivit purtătorului de cuvânt, avionul a distrus mai multe clădiri în momentul impactului cu solul.

Zona a fost înconjurată de poliţie, de soldaţi şi de trupe paramilitare, fiind în desfăşurare o operaţiune de salvare, a mai spus Abdul Sattar Khokhar. Mai multe ambulanţe au fost trimise la faţa locului, iar zona a fost acoperită cu nori de fum.

Conform Autorităţii Aviaţiei Civile, pilotul avionului PK 8303 a raportat către turnul de control o problemă tehnică înainte de a se pierde contactul.

Catastrofa a survine la doar câteva zile după ce Pakistanul a autorizat reluarea zborurilor comerciale interne.

Timp de peste o lună, legăturile aeriene interne au fost suspendate pentru a se evita răspândirea noului coronavirus.

Dintre zborurile internaţionale, foarte puţine au fost menţinute.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO