Un avion Antonov AN-28, cu 17 persoane la bord, a dispărut de pe radare și a aterizat forțat

Dată publicare: 16-07-2021 15:55
Dată actualizare: 16-07-2021 16:01


Antonov AN-28

Un avion de tipul Antonov AN-28, cu 17 persoane la bord, a dispărut de pe radare vineri în regiunea Tomsk din Rusia, în partea de vest a Siberiei, au anunţat agenţiile de presă ruse, potrivit AFP.

Avionul a fost localizat la sol după ce a efectuat o aterizare forţată şi persoanele aflate la bord au supravieţuit, au anunţat serviciile de urgenţă, relatează AFP şi Reuters.

Potrivit autorităţilor regionale, avionul făcea legătura între localităţile Kedrovy şi Tomsk şi are la bord 14 pasageri şi 3 membri ai echipajului, dintre pasageri 4 fiind copii. Comunicaţiile cu avionul s-au întrerupt şi a fost recepţionat un semnal SOS în jurul orei locale 17:00 (13:00 GMT).

''A fost identificat locul aterizării de urgenţă. S-au găsit supravieţuitori'', a transmis ministerul regional al situaţiilor de urgenţă, precizând că toate cele 19 persoane aflate la bord au supravieţuit şi este în desfăşurare o operaţiune de evacuare a lor.

Agenţiile de presă ruse au scris anterior că avionul Antonov AN-28 a dispărut de pe radare în regiunea Tomsk din Rusia, în partea de vest a Siberiei, cu 17 persoane la bord, respectiv 14 pasageri şi trei membri ai echipajului.

Potrivit autorităţilor regionale, avionul făcea legătura între localităţile Kedrovy şi Tomsk. Comunicaţiile cu avionul s-au întrerupt şi a fost imediat lansată o operaţiune de căutare cu elicoptere.

Avionul implicat în acest accident aparţine companiei SiLA, o companie aeriană regională ce efectuează în regiunea Siberiei zboruri cu avioane turbopropulsoare.

Potrivit unei surse citate de Interfax, piloţii s-au confruntat cu o problemă tehnică şi au anunţat pasagerii că va urma o aterizare forţată, reuşind în final să aterizeze pe burtă. Ieşirile de urgenţă nu au fost avariate, astfel că pasagerii au reuşit să iasă din avion fără probleme.

Dispariţia acestui avion survine la mai puţin de două săptămâni după ce un Antonov AN-26 s-a prăbuşit în peninsula rusă Kamceatka în timpul unei aterizări în condiţii de vizibilitate slabă, toate cele 28 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa.

Sursa: Agerpres

Tags: avion, rusia, radar,


VIDEO PROTVPLUS.RO