Un atentat sinucigas planificat pentru Anul Nou, dejucat de indonezieni. Cine se numara printre teroristii arestati

Dată publicare: 20-12-2015 11:36
Dată actualizare: 23-12-2015 07:19


politie Indonezia - GETTY

Fortele de securitate din Indonezia au dejucat un atentat sinucigas planificat la Jakarta in timpul festivitatilor de Anul Nou si a arestat cinci suspecti, conform unor documente ale politei publicate duminica.

 

In timpul vastelor operatiuni realizate vineri si sâmbata de fortele de ordine pe insula Java, unde se afla si capitala Jakarta, politia a arestat cinci membri ai unei presupuse retele teroriste si a confiscat produse chimice, echipamente de laborator si un steag inspirat de gruparea jihadista Stat Islamic (SI).

Printre suspectii arestati se numara Asep Urip, un profesor de 31 ani dintr-o scoala islamica frecventata de copii si adulti in centrul Java, si unul dintre elevii sai, Zaenal, 35 de ani, despre care politia banuieste ca ar fi fost "pregatit" sa comita un atac iminent.

"Conform informatiilor preliminare, s-a stabilit ca Zaenal era pregatit sa comita un atentat sinucigas la Jakarta in timpul festivitatilor de Anul Nou", in noaptea de 31 decembrie 2015 - 1 ianuarie 2016, se mentioneaza in documentele politiei.

In timpul perchezitiei realizate la casa profesorului a fost descoperit un steag negru cu o inscriptie "similara cu cea de pe drapelul SI", a afirmat politia in documente, precizând ca aceasta operatiune importanta a fortelor de ordine a vizat o celula terorista organizata.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO