Ultima supravietuitoare a tragediei din Bangladesh a murit intr-un incendiu izbucnit chiar in ruine

Ultima actualizare: 02-05-2013 06:51
Bangladesh

GALERIE FOTO. Un incendiu a izbucnit duminica in ruinele imobilului cu ateliere de confectii care s-a prabusit miercuri in Bangladesh, omorand ultima supravietuitoare care era pe cale sa fie scoasa dintre daramaturi.

"Focul a izbucnit in ruine in timp ce eram pe cale sa taiem o grinda pentru a scoate o femeie care era, credem noi, ultima supravietuitoare. Am reusit sa stingem incendiul, dar cand am revenit am vazut ca ea era moarta", a declarat Ahmed Ali, comndantul pompierilor.

"Era o femeie curajoasa si a luptat pana la capat. Am actionat timp de 10-11 ore astazi (duminica), incercand sa o scoatem de acolo in viata. Am acceptat aceasta provocare, dar am pierdut. Acest lucru ne-a frant inima tuturor. Toata lumea a fost emotionata", a adaugat Ahmed Ali.

Televiziunea, care transmitea operatiunea de salvare in direct, a aratat pompieri plangand dupa moartea ultimei supravietuitoare blocata intre ruine. Salvatorii au amanat decizia de a degaja molozul cu utilaje de santier si buldozere, cu scopul de a evita sa puna viata supravietuitoarei in pericol.

Aceasta, desi foarte slabita, a putut sa strige de sub daramaturi, duminica dimineata, a adeclarat un salvator voluntar.

"Cand am ajuns la locul respectiv, ea ne-a implorat sa nu o abandonam. I-am dat apa, oxigen, saruri minerale si alimente. Ea a putut sa se alimenteze si sa reziste", a continuat el.

 

Cel putin 379 de muncitori, majoritatea femei, au murit in urma prabusirii imobilului, miercuri.

Aproximativ 2.500 de supravietuitori au putut sa fie salvati. Aproximativ o mie au fost raniti grav, salvatorii fiind nevoiti sa amputeze membre multora dintre ei, pentru a-i scoate dintre daramaturi.

Proprietarul imobilului care s-a prabusit in Bangladesh a fost arestat la frontiera cu India

Autoritatile din Bangladesh au anuntat duminica arestarea proprietarului imobilului de opt etaje care s-a prabusit miercuri, in apropiere de Dhaka.

"El a fost arestat si va fi judecat", a anuntat adjunctul ministrului de Interne Shamsul Haque Tuku intr-o conferinta de presa, referindu-se la Sohel Rana, un om de afaceri care este membru al partidului aflat la putere, suspectat ca a incalcat prevederile referitoare la constructii in vigoare in tara sa.

 

Directorul unei unitati de elita din cadrul politiei din Bangladesh Mukhlesur Rahman a declarat pentru AFP ca "Rana a fost arestat la frontiera, la Benapole". "El este adus la Dhaka cu elicopterul", a adaugat oficialul.

Benapole este cel mai important post de la frontiera dintre Bangladesh si India.

Trei proprietari de ateliere prezente in cadrul Rana Plaza, la Savar, la periferia capitalei, au fost arestati sambata pentru "omucidere prin imprudenta". Unul dintre ei este Aminul Islam, un asociat al unui spaniol, David Mayor, considerat drept unul dintre principalii suspecti si cautat de catre autoritati.

 

David Mayor este directorul general al firmei Phantom-Tac, o societate detinuta cu parti egale de Phantom Apparels (Bangladesh) si Textile Audit Company (Spania), care ocupa o suprafata de peste 2.000 de metri patrati in imobilul care s-a prabusit, potrivit site-ului companiei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO