"Ucideti cainii!". Lista NEAGRA a Statului Islamic, publicata cu numele si adresele celor pe care jihadistii ii vor morti

03-08-2016 10:53


statul islamic

Dupa ce SUA au bombardat mai multe pozitii ale Statului Islamic in Libia, jihadistii si-au indreptat atentia spre armata americana.

Luptatorii ISIS au intocmit o lista cu numele a 700 de soldati si au ordonat capturarea si apoi uciderea acestora, indemandu-i pe adeptii gruparii teroriste sa "omoare cainii", relateaza Washington Post.

Lista circula pe reteaua interna a organizatiei jihadiste, nu este prima de acest fel, dar este prima in care apar numele si prenumele soldatilor. Analistii sustin ca militarii par a fi alesi la intamplare dintr-o lista publica a armatei americane.

Insa un oficial al Pentagonului a declarat pentru Washington Times ca este posibil ca hackerii teroristi sa fi spart mai multe site-uri ale guvernului si sa fi luat informatii de acolo.

Lista Statului Islamic este intitulata "Ii vrem morti. Razbunare pentru musulmani. Ucideti cainii".

Potrivit The Times, soldatii care apar pe lista sunt stationati la mai multe baze militare, printre care Fort Riley, Kansas; Fort Bragg, Carolina de Nord; Fort Leavenworth, Kansas si Fort Belvoir, Virginia. Lista include si adresele soldatilor, precum si numerele lor de telefon si adresele de e-mail.

Sursa: Washington Post

VIDEO PROTVPLUS.RO