Trump, vizită de succes în Japonia. A participat alături de Melania la un turneu de sumo

Ultima actualizare: 27-05-2019 20:23

O partidă de golf, locuri în față la un turneu de sumo, dar și mese cu suși, hamburgeri și barbeque. De așa ceva a avut parte președintele american, aflat în vizită la Tokyo.

Cu un astfel de tratament, rezervat înaltului oaspete, premierul nipon Shinzo Abe are toate șansele să-și confirme calitatea de "cel mai bun prieten al lui Trump, dintre toți liderii importanți ai lumii".

Preşedintele Trump şi premierul Shinzo Abe, alături de primele doamne, au asistat la un turneu de sumo. "Un sport fascinant, cu atleţi grozavi", după cum a comentat preşedintele american. O mie din cele 11.000 de locuri ale arenei au fost rezervate pentru demnitari, membri ai stafurilor şi echipele de securitate.

La final, atât premierul nipon cât şi preşedintele american au înmânat trofee învingătorului, un luptător de sumo de 25 de ani, considerat o stea în ascensiune a acestui sport tradiţional, aflat la mare preţ în Japonia.

Shinzo Abe abia a reuşit să ridice trofeul, aproape la fel de greu ca un luptător de sumo. I-a dat o mâna de ajutor unul dintre sportivi.

A doua cupă, cea înmânată de Trump, a fost denumită Cupa preşedintelui Statelor Unite şi este împodobită cu un vultur pleşuv pasărea naţională a Ameriicii. De acum va fi decernata în fiecare an câştigătorului turneului de sumo din mai, a explicat televiziunea naţional japoneză.

Trump: „Am avut o seară incredibilă cu sumo, lupte sumo... Au contribuit şi Statele Unite... M-am ocupat personal, n-am vrut să mă bage cineva în bucluc, aşa că m-am ocupat personal... Am adus aici acest minunat trofeu, care sper că va fi decernat sute de ani de aici înainte.”

Trump şi-a împărtăşit impresiile la un restaurant suși, unde l-a invitat gazda sa. Meniul "diplomaţiei culinare", a fost, de altfel, variat, incluzând un dineu cu hamburgeri "preparaţi din carne de vită americană", precum şi barbeque la cină.

Ziua de duminică a început într-o dimineaţă însorită, cu o partidă de golf. Abe este probabil cel mai apropiat prieten al preşedintelui american, dintre liderii mondiali, și deja au jucat golf de cinci ori împreună, de când Donald Trump a ajuns la Casa Albă.

În timp ce soţii lor discutau chestiuni comerciale şi de securitate, primele doamne au vizitat o expoziţie cu jocuri de lumini interactive la Muzeul de artă digitală din Tokyo. Acolo s-au întâlnit şi cu copii, în sala acvariului digital. Iar cei mici le-au invitat pe soţiile liderilor să deseneze animale care au fost proiectate apoi pe pereţi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO