Trump recunoaște pentru prima dată că va pleca de la Casa Albă. Președintele, enervat de un reporter: ”Să nu-mi vorbești așa”

Ultima actualizare: 27-11-2020 14:22

Donald Trump mai face un pas spre retragere. În timpul unei conferințe de presă, președintele american în exercițiu a spus că va părăsi Casa Albă, dacă se confirmă victoria lui Joe Biden.

Acest aspect implică o decizie finală din partea Colegiului marilor electori, care se întrunește luna viitoare.

Este pentru prima dată de la alegeri când Donald Trump discută cu presa. Pe un ton, ce-i drept, nu prea prietenos.

Donald Trump: Nu îmi vorbi pe acel ton! Nu îmi place felul în care... nu îmi vorbi așa. Eu sunt președintele Statelor Unite. Să nu mai vorbești vreodată așa cu un președinte! Voi răspunde la o altă întrebare.
Reporter: Dacă colegiul electoral îl va numi pe Biden președinte, aveți de gând să părăsiți clădirea Casei Albe?
Donald Trump: Cu siguranţă că o voi face şi voi ştiţi asta! Dar cred că se vor întâmpla multe lucruri până pe 20 ianuarie”.

Colegiul marilor electori se va întruni pe 14 decembrie. Electorii nominalizați ai fiecărui stat federal vor vota cu câștigătorul alegerilor în statul respectiv. Apoi, Congresul va număra voturile acestora pe 6 ianuarie.

Între timp, liderul republican e hotărât să continue lupta în justiție, susținând în continuare că alegerile au fost fraudate.

Potrivit rezultatelor scrutinului, Donald Trump a obținut 232 de voturi electorale, iar adversarul său, Joe Biden, a strâns 306, mult peste necesarul de 270, pentru a deveni președinte.

Biden conduce și la votul popular, adunând cu 6 milioane de buletine electorale mai mult decât Trump.

 

 

Știm că va fi o perioadă îngrozitoare și vor muri mulți oameni”

 

Donald Trump: ”Nu-l lăsați pe Joe Biden să își asume meritele legat de vaccinurile anti-covid. Joe Biden a eșuat cu gripa porcină H1N1, a eșuat total cu gripa porcină. Nu-l lăsa să își asume meritele și pentru aceste vaccinuri, deoarece eu am insistat cel mai mult să fie dezvoltate, eu i-am împins pe oameni mai mult ca niciodată. Și am reușit ca rezultatele să fie aprobate. Nimeni nu a mai văzut vreodată așa ceva”.

Până la apariția oficială a vaccinului anti-covid, milioane de americani au ținut să marcheze Ziua Recunoștinței cu familia și prietenii, în ciuda avertizărilor transmise de specialiștii medicali.

Kathryn: "Ne așteptăm pe deplin ca următoarele săptămâni să fie extrem de dificile. Vrem doar să trecem odată peste asta, dar știm că va fi o perioadă îngrozitoare și vor muri alți oameni".

De la o zi la alta, în Statele Unite se ating praguri tot mai greu de suportat de sistemul sanitar. În această săptămână, numărul de cazuri noi s-a dublat față de vârful atins în iulie.

Numai în ultimele 24 de ore, peste 110.000 de americani au fost testați pozitiv la COVID-19.

Cu toate acestea, în ajun de Ziua Recunoștinței, prin aeroporturile de peste Ocean au circulat peste un milion de pasageri.

Dr. Rob Davidson: "În această perioadă călătoresc prea mulți oameni și se reunesc în spații închise. Așa că, din păcate, bilanțul infectărilor nu va face decât să crească".

Dr. Peter Hotez: "Ideea e să trecem cu bine de această pandemie. Nu faceți lucruri nesăbuite cum ar fi să vă reuniți acasă sau să călătoriți. Așa nu putem salva vieți".

Sunt totuși și americani grijulii să nu transforme masa de sărbători într-un focar de coronavirus. E cazul acestui cuplu din Colorado, care a găsit o soluție inedită să păstreze tradiția, chiar dacă nu poate aduna întreaga familie în jurul aceleiași mese.

Dennis Culver: "Nu vreau să mă îmbolnăvesc, soţia nu vrea să se îmbolnăvească... Nu vreau să infectez nici pe altcineva, aşa că am fost nevoiţi să venim cu o alternativă. Şi Jan mi-a spus că poate ar trebui să instalăm o fereastră de drive-in".

Cumnatul lui Dennis și-a făcut deja planuri să vină în vizită la... fereastră, ca să-și primească porția de sărbători.

Mike Bacon: "Contribuim cu toţii la limitarea pandemiei, cel puţin aşa sperăm. Putem să dăm un exemplu şi în acelaşi timp să ne bucurăm şi de Ziua Recunoştinţei".
 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO