Maradona i-a spus unui prieten că dorea să fie îmbălsămat şi expus pentru fani

Ultima actualizare: 27-11-2020 10:37
Maradona
AFP

Fostul mare fotbalist argentinian Diego Armando Maradona, care a decedat miercuri, la vârsta de 60 de ani, le-ar fi spus prietenilor că doreşte să fie îmbălsămat şi expus pentru fani.

Informația a fost dezvăluită de Martin Arevalo, un jurnalist apropiat de campionul mondial din 1986, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Maradona ar fi făcut mărturisirea în timpul perioadei de carantină din cauza pandemiei de coronavirus.

''Când a apărut prima oară ideea unei statui, el a spus: 'Nu, vreau să fiu îmbălsămat''', a declarat Arevalo pentru canalul TyC.

Arevalo, unul dintre puţinii reporteri care se bucura de încrederea lui Maradona, a confirmat detaliile despre dorinţele starului argentinian pentru Reuters, adăugând că Maradona dorea ''să rămână alături de noi pentru totdeauna''.

Două legende din istoria modernă a Argentinei au fost îmbălsămate, preşedintele Juan Peron şi soţia sa Eva Peron.

Unul dintre oamenii prezenţi când Maradona a făcut afirmaţia este avocatul său Matias Morla, care i-a sugerat ca fostul jucător al echipelor Napoli şi Boca Juniors să formalizeze cererea în faţa unui notar, lucru pe care l-a făcut pe 13 octombrie, scrie presa argentiniană. Morla nu a comentat deocamdată această informaţie.

Legendarul Diego Armando Maradona a fost înmormântat joi seara, în cadrul unei ceremonii private, într-un cimitir din Buenos Aires, la capătul unei zile în care mii de oameni i-au adus un ultim omagiu, conform imaginilor prezentate de televiziunea argentiniană. Dricul care a transportat sicriul acoperit cu drapelul argentinian a părăsit Palatul prezidenţial situat în centrul istoric al Buenos Aires-ului, îndreptându-se către cimitirul Jardin Bella Vista, unde Maradona se va odihni într-un cavou al familiei sale.

Diego Armando Maradona a încetat din viaţă miercuri, la vârsta de 60 de ani, în urma unui stop cardiac, pe care la suferit la domiciliul său din Tigre, la nord de Buenos Aires.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO