Trump nu renunta la planul de a interzice intrarea musulmanilor in SUA. Confruntarea de la ultima dezbatere a republicanilor


Ultimul update: Luni 18 Ianuarie 2016 07:11
Data publicarii: Vineri 15 Ianuarie 2016 08:40
Categorie: Stiri externe
Donald Trump - stiri

Donald Trump si-a pastrat discursul anti imigranti si in ultima dezbatere televizata, organizata noaptea trecuta si la care au participat cei 7 candidati republicani, relateaza CNN.

Dezbaterea care a durat doua ore si jumatate a fost marcata de confruntarea dintre Donald Trump si Ted Cruz care au schimbat replici acide.

Cei doi candidati republicani, intre care se anunta o lupta stransa la primul scrutin preelectoral, de pe 1 februarie din statul Iowa, s-au certat pe subiecte precum daca Ted Cruz indeplineste conditiile pentru a candida la Casa Alba sau daca Donald Trump este un "conservator demn de incredere".

Trump a avut o reactie emotionala atunci cand s-a pus problema "putinilor politicieni conservatori care vin din Manhattan".

A vorbit despre atacurile de la 11 septembrie 2001 si despre puterea newyorkezilor de a trece peste astfel de tragedii. "Am vazut ceva ce nicaieri in lume nu ar fi fost tratat atat de frumos si de uman ca in New York. Oamenii au luptat si au luptat. Am vazut si mirosit mai multa moarte si sentimentul a stat cu noi multa vreme" a reactionat Trump.

"Trebuie sa oprim aceasta corectitudine politica" a declarat mai Trump mentinandu-si propunerea de a impune o interdictie temporara musulmanilor de a intra in SUA. "Sa interzicem ( n.r. intrarea pentru ) toti musulmanii? Serios? Ce mesaj am trimite cu asta intregii lumi" l-a intrebat Jeb Bush.

 Donald Trump se afla in frunte in sondaje pentru alegerile primare ale partidului sau. Ted Cruz se afla pe locul al doilea in aceste sondaje nationale, cu 18%, fata de 35% in cazul lui Trump. Cruz este insa in frunte in Iowa, primul stat in care vor avea loc alegeri primare la 1 februarie, cu 31% din optiunile de vot, fata de 2% in cazul lui Trump, potrivit AFP.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO