Trump, despre faptul că SUA este cea mai afectată țară de COVID-19: „O medalie de onoare”

Ultima actualizare: 20-05-2020 08:49
Trump
Getty

Preşedintele Donald Trump este de părere că plasarea Statelor Unite pe primul loc în lume ca număr de cazuri de Covid-19 este „o medalie de onoare”, pentru că înseamnă că SUA au efectuat cele mai multe teste.

 

Trump a declarat reporterilor la o întâlnire a cabinetului: „Când se spune conducem ca număr de cazuri, asta pentru că facem mai multe teste decât oricine”.

El a spus că vede numărul „dintr-o anumită perspectivă, ca fiind un lucru bun”.

„Văd asta ca o medalie de onoare. Serios, este o medalie de onoare. Este un omagiu adus testărilor şi muncii pe care mulţi profesionişti o fac”, a transmis Tramp.

Trump a declarat că în SUA (ţară cu peste 320 de milioane de locuitori) au fost făcute 14 milioane de teste şi a comparat numărul cu cel al Germaniei (ţară cu 83 de milioane de locuitori), de 2 milioane de teste.

Rata de testare în SUA este ridicată, dar nu cea mai ridicată din lume. Totalul testelor făcute la 1.000 de oameni se află pe locul al patrulea, după Danemarca, Italia şi Noua Zeelandă.

În prezent, în Statele Unite au fost înregistrate peste 1,52 milioane de cazuri. Ţara este urmată de Rusia, cu aproximativ 300.000 de contaminări.

Statele Unite au înregistrat şi cel mai mare număr de decese la nivel mondial, 91.921. Din acest punct de vedere, sunt urmate de Marea Britanie, cu 35.422 de decese, şi de Italia, cu 32.169, potrivit datelor Johns Hopkins University.

De la depistarea noului coronavirus, la finalul anului trecut, în Wuhan (China), au fost înregistrate la nivel global peste 4,9 milioane de contaminări şi mai mult de 323.300 de decese.

Trump șochează din nou

 

Donald Trump, a făcut cunoscut luni la Casa Albă că ia hidroxiclorochină "de o săptămână şi jumătate", un medicament împotriva paludismului a cărui eventuală eficacitate contra coronavirusului nu a fost demonstrată riguros până în prezent.

"Iau asta pentru că aud lucruri foarte bune", a declarat Donald trump în cursul unei discuţii cu jurnaliştii.

"Ştiţi vorba aia: ce ai de pierdut?", a adăugat el.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO