Trump, apel la unitate şi "compromis" în discursul privind Starea Uniunii

×
Codul embed a fost copiat

Preşedintele Donald Trump a promovat "unitatea" în cadrul celui de-al doilea discurs privind Starea Naţiunii din mandatul său.

Sub titlul "Alegem măreţia", a lăudat succesele administraţiei sale în toate domeniile. A spus că datorită lui Statele Unite nu sunt în război cu Phenianul, dar a avertizat China că nu va mai putea "să fure locurile de muncă şi bogăţia americanilor".

A făcut apel la democraţi să-i dea bani pentru a ridica un zid la graniţa cu Mexicul şi a vorbit despre o creştere economică "ce rar s-a mai văzut."

"Stau aici pregătit să lucrez cu voi pentru a împlini realizări istorice pentru toţi americanii", a spus şeful statului. "Victoria nu înseamnă să câştigi pentru partidul nostru, victoria este să câştigi pentru ţara noastră", a subliniat el.

"Trebuie să respingem politica de răzbunare şi represalii şi să îmbrăţişăm potenţialul fără limite al cooperării, compromisului şi binelui comun", a declarat Donald Trump.

Citește și
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Preşedintele SUA a mai spus că foaia de parcurs a Casei Albe pentru anul viitor este "agenda poporului american".

Accentul se va pune pe locuri de muncă, comerţ, infrastructură, lupta împotriva drogurilor şi imigraţiei, potrivit preşedintelui Trump. El a subliniat că va "urmări o politică externă care pune în primul rând interesele Americii".

Trump susţine că "anchetele partizane" pot afecta economia

Preşedintele american, Donald Trump, i-a avertizat marţi seară pe democraţi împotriva angajării în "investigaţii partizane ridicole" care, în opinia sa, pot contribui la fragilizarea economiei SUA, transmite Reuters.

În discursul său privind Starea Uniunii, Donald Trump a afirmat: "Un miracol economic are loc în Statele Unite şi singurul lucru care îl poate opri sunt războaiele nebune, politica sau investigaţiile partizane ridicole".

Afirmaţiile sale au fost făcute în contextul în care democraţii, majoritari în Camera Reprezentanţilor, intenţionează să se ocupe de unele dosare ale administraţiei de la Washington iar un procuror special investighează ingerinţa Rusiei în campania prezidenţială din 2016 câştigată de Trump.

Donald Trump afirmă în faţa Congresului că zidul "va fi construit"

Preşedintele american, Donald Trump, a făcut o promisiune, marţi seară în faţa Congresului, că va construi zidul de la graniţa cu Mexicul, proiect criticat de opoziţia democrată şi aflat la originea celui mai lung "shutdown" din istoria SUA, transmite AFP.

"Îl voi construi", a subliniat Donald Trump în discursul său privind Starea Uniunii, referindu-se la zidul pe care doreşte să îl construiască la frontiera de sud a ţării pentru a lupta împotriva imigraţiei ilegale. "Pur şi simplu, zidurile funcţionează şi zidurile salvează vieţi", a insistat el.

Donald Trump s-a folosit de o mare parte a discursului său pentru a critica imigraţia ilegală, spunând că loveşte în clasa muncitoare americană, relatează dpa.

El a spus că la graniţa cu Mexicul este un stat "fără lege" şi a considerat situaţia ca fiind o "criză". El a acuzat imigraţia ilegală pentru infracţiuni, inclusiv crime şi trafic de droguri.

Preşedintele american a reamintit Congresului că mai are 10 zile pentru a adopta un buget care să finanţeze guvernul federal.

Trump doreşte "să elimine" epidemia de HIV din Statele Unite în următorii zece ani

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat marţi seară în discursul său privind Starea Uniunii, ţinut în faţa Congresului, că doreşte să pună capăt epidemiei de SIDA din Statele Unite în următorii zece ani, relatează AFP.

"Bugetul meu le va cere democraţilor şi republicanilor să degajeze mijloacele necesare pentru a elimina epidemia de HIV din Statele Unite în termen de zece ani. Împreună, vom învinge SIDA din America şi dincolo de graniţele sale", a declarat el.

Circa 38.000 de persoane au fost contaminate cu HIV în Statele Unite în 2017, potrivit statisticilor guvernamentale.

Numărul s-a redus de-a lungul anilor, dar în rândul anumitor comunităţi refluxul nu se produce, în special printre homosexuali, afroamericani şi hispanici.

Administraţia Trump a propus anul trecut reducerea bugetului pentru prevenirea SIDA în Statele Unite, şi mai ales în lume, dar Congresul a refuzat.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
FOTO Cum a fost surprins Dani Alves la trei zile după ce a ieșit din închisoare
Citește și...
Trump, dat exemplu negativ acasă la Alec Baldwin. Ce îl întreabă copiii lui
Trump, dat exemplu negativ acasă la Alec Baldwin. Ce îl întreabă copiii lui

Donald Trump este exemplul negativ acasă la Alec Baldwin. Actorul care îl imită pe preşedintele american în show-ul satiric Saturday Night Live are patru copii sub vârsta de şase ani.

Recomandări
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”
Cât câștigă un muncitor străin în România. „Țara asta este bună, dar unii oameni îmi adresează cuvinte urâte”

În timp ce cererea pentru muncitorii străini este tot mai mare, în România nu ajung suficienți. Agențiile de recrutare spun că unii străini ocolesc țara noastră și aleg Ungaria sau Croația.

Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii
Autoritățile ruse susțin că au găsit în sângele teroriștilor o substanţă psihotropă care schimbă percepţia realităţii

Cei patru principali suspecţi arestaţi după atacul terorist de la sala de concerte Crocus City Hall de lângă Moscova s-ar fi aflat sub influenţa drogurilor în momentul în care au executat împuşcăturile în masă - susțin autoritățile ruse.

Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias
Pedeapsa primită de paramedicul SMURD care a agresat sexual o pacientă, în ambulanță, în drum spre Spitalul Elias

Un paramedic SMURD, acuzat că a agresat sexual o pacientă pe care trebuia să o transporte în siguranță, la spital, a fost condamnat la 5 ani și 5 luni de închisoare.