Trei zile de carantină în Auckland după descoperirea unor noi cazuri de Covid-19

14-02-2021 12:35


carantina

Prim-ministrul neozeelandez, Jacinda Ardern, a anunţat duminică trei zile de carantină pentru cel mai mare oraş, Auckland, după trei noi cazuri de Covid-19, acestea fiind primele în decurs de o lună depistate în ţară, informează The Guardian.

Nivelul restricţiilor a fost ridicat la 3, ceea ce înseamnă că populaţia trebuie să rămână în locuinţe, cu excepţia lucrătorilor esenţiali şi a cumpărăturilor esenţiale, conform News.ro.

„Ştiu că toţi simţim la fel când acest lucru se întâmplă, toţi avem sentimentul de «nu din nou». Dar amintiţi-vă că am mai fost aici înainte şi asta înseamnă că ştim cum să ieşim din nou din asta, iar asta se poate face împreună. Dacă cunoaşteţi oameni în Auckland, vă rog să îi contactaţi, să îi verificaţi. Dacă vă aflaţi în Auckland, verificaţi-vă vecinii şi asiguraţi-vă că sunt îngrijiţi şi susţinuţi”, a spus Ardern, duminică, într-o conferinţă.

Dr. Ashley Bloomfield, directorul sanitar al Noii Zeelande, a spus că oficialii lucrează pornind de la ipoteza că noile cazuri din Auckland sunt cauzate de una dintre noile variante ale coronavirusului. Cei trei oameni diagnosticaţi cu boala fac parte din aceeaşi familie.

Auckland v fi izolat, va fi obligatorie purtarea măştii în avioane, trenuri, autobuze şi alte mijloace de transport în comun, a mai spus Ardern.

În afara Auckland, activitatea va continua la fel ca până acum, şcolile vor rămâne deschise, cu distanţare fizică.

De la începutul pandemiei, în Noua Zeelandă au fost înregistrate 2.330 de cazuri şi 25 de decese asociate.

La nivel mondial, de la descoperirea noului coronavirus, la finalul anului 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate 108,5 milioane de contaminări şi 2,39 milioane de decese asociate, potrivit datelor Universităţii Johns Hopkins.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO