Trei chinezi, reținuți pe un aeroport în Italia. Suma uriașă de bani pe care o aveau

Ultima actualizare: 12-10-2019 15:33
cash fiumicino
Guarda di Finanza Roma

Trei cetățeni chinezi au fost reținuți pe aeroportul Fiumicino din Italia, iar autoritățile au găsit în bagajele lor 2,7 milioane de euro cash.

Cei trei urmau să se urce într-o aeronavă cu destinația Hong Kong în momentul în care au fost reținuți sâmbătă, relatează Agerpres.

Autoritățile de pe aeroportul din Roma au remarcat „frecventele călătorii, la intervale foarte apropiate în timp” făcute de cei trei chinezi. Aceștia nu au reușit să ofere explicații credibile despre motivul călătoriilor.

Forţele de ordine au decis atunci să efectueze „controale mai amănunţite” şi au cerut debarcarea bagajelor din cala avionului. La inspectarea bagajelor, poliţiştii au descoperit trei pachete de bancnote cu o valoare de circa 2,7 milioane de euro.

Banii au fost confiscaţi, iar autorităţile anchetează totodată şi un posibil aspect penal al incidentului - provenienţa banilor -, dincolo de aspectul administrativ, şi anume exportarea ilegală a unor sume care depăşesc un anumit prag legal admis.

De la începutul anului, forţele de ordine au confiscat circa 10 milioane de euro nedeclaraţi pe aeroportul Fiumicino.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO