Trei catelusi, scosi in viata de sub hotelul prabusit in Italia, in urma cu 6 zile. 22 de persoane sunt inca date disparute

Ultima actualizare: 27-01-2017 07:00

 Au trecut mai bine sase zile de la tragedia din Italia, cand un hotel a fost inghitit de zapada, dar autoritatile nu-si pierd speranta si cauta neincetat in mormantul alb. Luni seara, trei catelusi au fost gasiti in viata.

 Dar salvatorii au descoperit si cadavrul unei femei. In continuare sunt date disparute 22 de persoane.

"Timpul trece, dar avem speranta ca vom mai gasi persoane in viata."

Condusi de aceasta idee, sutele de salvatori cauta zi si noapte printre mormanele de zapada. Imagini furnizate de autoritatile locale ii suprind in timp ce isi fac drum printre zecile de masini rasturnate de avalansa. Cu lopeti sau drujbe, sapa apoi cu grija pentru a nu cauza prabusirea altor bucati din cladire.

"In acest moment nu auzim niciun fel de zgomot din interior, dar presupunem ca exista camere ale hotelului care nu au fost afectate de avalansa."

O astfel de incapere a fost cea in care se afla centrala de incalzire a hotelului. Acolo, trei catelusi au rezistat miraculos mai bine de cinci zile, pana cand salvatorii au ajuns la ei.

"Au inceput sa latre destul de incet. A fost foarte greu sa ii gasim pentru ca erau ascunsi, dar am auzit un latrat usor si i-am vazut. Pompierii au sapat in zapada si i-au scos afara."

Supravietuitorii s-au reunit astfel cu parintii lor, doi caini recuperati din iadul alb in primele ore dupa dezastru.

Specialistii spun ca miercuri, in momentul producerii avalansei, aproximativ 120 de mii de tone de zapada au lovit cladirea de patru etaje cu o viteza de 100 de kilometri pe ora.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO