Tot mai multe fenomene meteo extreme. O tornadă a lovit partea de vest a Europei


Ultimul update: Sambata 10 August 2019 20:53
Data publicarii: Sambata 10 August 2019 20:00
Categorie: Stiri externe

O tornadă a lăsat în urmă cel puțin 7 răniți și stricăciuni serioase la zeci de case din sudul Luxemburgului. La fel, un vârtej cu aspect de tornadă i-a speriat pe locuitorii și turiștii aflați aseară în centrul orașului Amsterdam.

Arbori, stâlpi de iluminat, acoperisurii... abia au rezistat puterii distructive a tornadei care a pornit din estul Franţei, năpustindu-se apoi asupra părţii de sud a Luxemburgului. O înregistrare video înfricoşătoare a fost filmată de la fereastra unui apartament din centrul oraşului Bascharage. De fapt două vârtejuri au fuzionat formând ceea ce meteorologii numesc tornadă multivortex.

Cel puţin 19 persoane au fost rănite într-o altă localitate, Pétange şi 100 de case sunt de nelocuit.

La Amsterdam, cerul s-a acoperit parcă dintr-odată de nori negri, care au început să se răsucească în spirală formând un vârtej ameninţător, în interiorul căruia viteza vântului a depăşit 100 de kilometri pe oră. Acesta a urmat cursul unui canal, chiar în partea centrală a oraşului.

Faptul că a rămas doar deasupra apei explica de ce a lăsat în urma doar pagube materiale nesemnificative. O ambarcaţiune a fost avariată şi un copac a căzut peste o pistă pentru biciclete.

Pe de altă parte, două furtuni violente care au măturat oraşul francez Toulouse şi regiunea sa, întâi aseară, apoi în cursul nopţii, au declanşat sute de apeluri de urgenţă la pompieri. Şuvoaiele care s-au format pe străzi au inundat de asemenea, pasaje şi subsoluri de clădiri.

 

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Furtuni violente în Europa. Inundații și alunecări de teren în Italia, Germania și Franța
Spania se mândrește cu cea mai mare peșteră de cristale din Europa
Președintele Parlamentului European, mesaj despre Alexandra: Apelul la 112 a șocat întreaga Europă
VIDEO PROTVPLUS.RO