Tot mai multe acuzații la adresa lui Donald Trump, după ce i-a numit „ratați” pe veteranii americani

Ultima actualizare: 06-09-2020 20:47

Aflat în campanie electorală, Donald Trump trebuie să achite oalele sparte în zilele în care vorbea prea slobod, fără să se gândească la "nota de plată".

Acum se străduiește din răsputeri, fără succes totuși, să dezmintă un articol publicat de revista "The Atlantic". Potrivit reportajului, liderul de la Casa Albă îi consideră „ratați” pe militarii căzuți pe front. Chiar dacă președintele american a negat cu înverșunare acuzațiile, tot mai mulți foști colaboratori confirmă povestea.

Donald Trump: „Este o știre falsă și e o rușine că au publicat-o”.

Preşedintele american a negat în mod repetat că ar fi spus despre soldaţii americani căzuţi pe câmpul de luptă în Europa că ar fi „nişte fraieri şi nişte rataţi”.

Donald Trump: „Pentru mine, ei sunt niște eroi. Chiar mi-e greu să înțeleg cum de pot să dea dovadă de un asemenea curaj. Sunt eroi prin excelență”.

Trump, care se laudă mereu cu ajutoarele acordate veteranilor americani, ar fi folosit cuvinte jignitoare la adresa puşcaşilor marini înmormântaţi lângă Pariş şi, în urmă cu doi ani, ar fi refuzat să meargă la cimitir de teamă că ploaia îi va strica frizura.

Liderul american a susţinut însă că vremea nu permitea un zbor cu elicopterul, iar alternativa ar fi fost o deplasare cu maşina prin zone foarte aglomerate din Paris - scenariu care nu era văzut cu ochi buni de agenţii săi de pază. Potrivit unor generali citaţi în reportaj, preşedintele ar fi spus: „De ce să mă duc la acel cimitir? E plin cu rataţi”.

Donald Trump: „Am și sunat acasă și i-am zis soției mele cât de mult îmi displace să nu mă duc, doar venisem pentru ceremonie”.

Ei bine, acasă nu putea să sune, întrucât Prima Doamnă era cu el, în Franţa.

Acelaşi articol relatează despre furia preşedintelui când Casa Albă a arborat drapelul în bernă la moartea senatorului republican John McCain.

Chiar dacă acum neagă, pe McCain l-a descris drept „loser” în faţa camerei, în precedenta campanie electorală.

Donald Trump: „Știți, el (McCain) a pierdut (alegerile). Nu l-am simpatizat niciodată prea mult pentru că nu-mi plac ratații. A devenit erou de război pentru că fost capturat de inamic. Mie îmi plac cei care nu se lasă prinși, bine?”.

Jeremy Diamond, reporter CNN: „Un fost membru al administraţiei a confirmat pentru CNN ca preşedintele chiar a făcut toate acele comentarii. În plus, o altă sursă ne-a povestit că preşedintele s-a întrebat retoric de mai multe ori de ce or fi luptat americanii în Războiul din Vietnam, sugerând că aceştia erau fraierii care n-au ştiut să păcălească sistemul ca să se sustragă înrolării, aşa cum Trump însuşi a făcut-o. Se ştie că preşedintele Trump şi-a tot amânat şi prelungit studiile ca să evite să fie trimis în Vietnam”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO